Menu

.      

Aluksne üllatab titakärude ja džiipide paraadi ning öise tantsumaratoniga

Üks linna päevade tõmbenumbreid, lastevankrite paraad Pilssala saarel möödunud aastal. Foto: Aluksne linnavalitsusLINNA PÄEVAD • Võrust otseteed 60 kilomeetri kaugusel asuvas Aluksne linnas toimuvad nädala lõpul tavapärased linna päevad, kus saab vaadata lastevankrite ja džiipide paraadi ning tantsida öö läbi linna peaväljakutel.

Kuigi praegu on Aluksne tänavad küll suuremas osas üles kaevatud ja seal käib samasugune remont nagu Võru linnas, lubasid linnavalitsuse esindajad, et vähemalt peatänav, Pils iela peaks pidustuste ajaks olema külalistele avatud. Läti võiks olla eestlastele atraktiivne, sest seal pole üle mindud elektri vabaturule, mistõttu on elekter poole odavam kui Eestis ja seoses sellega on odavamad paljud kaubad ja teenused.

„Paraadid ja võistlused toimuvad meil teist aastat,” rääkis reedel Aluksne linnavalitsuse kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Sanita Eglite. Tema sõnul algavad üritused reedel, 2. augustil kell 11 off-road’i autode paraadiga läbi linna linnavalitsuse maja juurde Darza tänava
ääres. Möödunud aastal oli kohal 50-60 autot, mis pakkusid põnevust eriti meesterahvastele. Päeval toimub samas off-road’i masinate meistrivõistluste avatseremoonia ja õhtul tänavakorvpallivõistlus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD