Menu

.      

Ravituru avanemine annab Lõuna-Eesti haiglatele uued võimalused

Meegomäel asuva Lõuna-Eesti haigla erakorralise meditsiini osakond, mis saab pärast Euroopa ravidirektiivi jõustumist lihtsama võimaluse teenindada teiste liikmeriikide patsiente. Foto: Võrumaa TeatajaRAVITURU AVANEMINE • Alates oktoobri lõpust jõustub üle Euroopa Liidu piiriülese ravi direktiiv, mis annab uued võimalused nii patsientidele kui ka haiglatele. Ohtu, et Eestist lähevad patsiendid mujale, tõenäoliselt pole, pigem võivad Lõuna-Eestis tegutsevad haiglad saada lisaks patsiente naaberriikidest.

Tartu arst Andrei Sõritsa on avaldanud arvamust, et pärast direktiivi jõustumist tänavu sügisel võivad välismaised patsiendid ummistada Eesti haiglad, kuna Eestis on arstiabiteenus märksa odavam kui näiteks Soomes või Rootsis. See tähendab omakorda, et Eesti arstid hakkavad tegelema rohkem välismaalastega ja kohalike patsientide jaoks järjekorrad pikenevad.

Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask ütles selle väite peale kommentaariks, et tema arvates ei muutu oluliselt midagi.

„Patsientide liikumine on aeglane protsess,” märkis Vask, „tuleb arvestada, et Euroopa riikides ei ole tervishoiuteenuste eest maksjad patsiendid ise, vaid selleks on kolmas osapool – kindlustus, haigekassa või omavalitsus.” Seega patsiendil puudub üldjuhul motivatsioon odavamat teenust teisest riigist otsida, välja arvatud mõned baaspaketist välja jäävad teenused, nagu on hambaravi ja ilukirurgia jne.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD