Menu

.      

Võru turu juurest leitud kiisud jõudsid varjupaika

Turu lähedalt leitud kassipojad õnnelikult Võru varjupaigas. Foto: VÕRU KODUTUTE LOOMADE VARJUPAIKJUHTUM • Valvas linnakodanik aitas toimetada Võru taluturu ligidalt leitud kolm kassipoega Võru kodutute loomade varjupaika.

„Kassipojad olid näljased ja nutsid,” rääkis läinud nädalavahetusel leitud kassipoegade kohta Siret Tonska, „kuidas küll kassipojad niimoodi maha jäetakse – väljas on ju öösel külm ja loomad tahavad süüa.” Ta ütles, et kassipojad olid turu ligidal Niidu tänaval endise galvaanikatsehhi aia taga ja püüdsid üle aia ronida. Välisel vaatlusel oli tegemist kodukassidega, sest inimest nad ei peljanud.

Tonska ütles, et tal on endal kolm kassi kodus ja seetõttu ei saanud kassipoegi endale jätta. Küll aga kutsus ta kohale päästjad, kes aitasid kassid üle aia ja siis organiseeris Tonska kiisude jõudmise varjupaika. Tonska rääkis, et samas kohas aitasid päästjad paar nädalat tagasi ühe kassipoja paneelide vahelt välja. Naine avaldas arvamust, et tegemist võib olla turule müügiks toodud kassidega, kes lasti pärast lihtsalt turu juures lahti. „Tuleks hakata kontrollima, kellel on sellised kassipojad,” ütles ta.

Võru varjupaiga juhataja Merike Torm ütles, et Sireti leitud kassipojad on ilusasti varjupaigas. „Umbes kahekuused kiisupojad on täiesti terved, tublid ja mänguhimulised – seega on tõesti näha, et tegemist ei ole metsiku kassi poegadega, vaid kassipojad on täiesti inimesega harjunud,” ütles Torm. Ta lisas, et kahjuks on enamus leitud kassipoegi ilmselt kodukiisud olnud, kes on lihtsalt hüljatud. „Üleliigseks jäänud kiisupojad visatakse küll metsa, talude ümbrusesse, trepikodadesse, lootes, et küll keegi nad sealt üles korjab ja endale võtab – nii üritatakse vabaneda enda kui loomapidaja kohustustest ja vastutusest,” lisas ta.

Varjupaik paneb kõigile loomapidajatele südamele, et kui te ei soovi endale pesakondade kaupa kassipoegi, siis palun steriliseerige oma loomi või hoidke neid nii, et ei sünniks soovimatuid järglasi. Lemmikloomade metsa või kuhu iganes jätmine on ebainimlik ja võigas tegu, mille käigus loomakesed piinlevad ja võivad tagatipuks hukkuda.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD