Menu

.      

Katariina avas omanimelise allee

Tänava sisseõnnistamist juhatajas keisrinna Katariina isiklikult. Paremal allee sisse õnnistanud Võru luteri koguduse õpetaja Andres Mäevere. Foto: Võrumaa Teataja

AVAMINE • Pärast kaks aastat kestnud ehitustöid avas keisrinna Katariina isiklikult eile pealelõunal omanimelise allee, mis ühendab ajaloolise linnasüdame mõne aasta eest rajatud Tamula järve rannapromenaadiga.

Võru linna rajaja Katariina ütles, et on hingelt luterlane ja kutsus tänavat sisse õnnistama Võru luteri kiriku õpetaja Andres Mäevere. Avamist ilmestasid näitlejate etteasted, lõpuks pakuti Kreutzwaldi pargis linnarahvale kringlit.

Avamisel kohal olnud keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ütles, et linna loodusel on ülitähtis osa selles, et me tunneks end linnas elades hästi ja inimväärselt. Väiksel pildil on allee ehitustööde alguses. Foto: AIGAR NAGELTa lisas, et kuivõrd ajalooline Katariina allee on Võru linna roheline süda ning mitte ilmaasjata looduskaitse all, peab ta selle taastamist ja väärtustamist oma kohuseks. „Ilus ja korras Katariina allee on nüüd taas Võru uhkuseks ning pakub rõõmu nii siinsetele elanikele kui ka külalistele,” ütles Pentus-Rosimannus.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD