Menu

.      

Pada sõimab katelt

On kahetsusväärne, aga tõsi, et ühe tänavajupi sulgemine remondiks Võru linnas on tekitanud kogu linna liikluses paraja kaose. Kaose põhjustamises süüdistavad linnavalitsuse esindajad maavalitsuse töötajaid ja maavalitsuse inimesed omakorda linnavalitsuse inimesi. Tragikoomiliseks muudab liiklusjandi asjaolu, et kõik osapooled: linnapea Jüri Kaver, maavanem Andres Kõiv ja transpordi valdkonna eest vastutav maavalitsuse osakonnajuhataja Anti Allas kandideerivad lähenevatel omavalitsuste valimistel eri nimekirjades Võru linnapea kohale.


Olgu kuidas on, kuid nii Kaver, Kõiv kui ka Allas on ühtviisi vastutavad tekitatud kaose eest auto- ja bussiliikluses ning peavad asja kiiremas korras lahendama või siis tunnistama oma võimetust ja ameti maha panema. Võru linnavalitsus ei saa jätkata seletuste andmist, et küllap inimesed harjuvad, kui löögi all on kesklinna piirkonnas tegutsevate ettevõtete tegevus ja tulevik, koos sellega töökohad, mille loomise eest on linnapea Jüri Kaver lubanud võidelda.


Samamoodi ei saa jätkata maavalitsuse esindajad seletuste andmist, et kõige taga on linnavalitsuse otsused, kuna maavalitsus teostab omavalitsuste üle järelevalvet ja vajadusel peab omavalitsuste tegevusse sekkuma. Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Anti Allas küll kritiseerib linnavalitsuse otsuseid, aga tema enda alluv Rein Rusch korraldas linnas bussiliikluse ümber. Enne ümberkorraldust oleks pidanud Rusch veenduma, et kõik tingimused on linna poolt täidetud. See pole vabandus, et linn ei saanud hakkama bussipeatuste teisaldamise või bussitaskute ehitamisega.


Praegune auto- ja bussiliikluse korraldusel tekkinud kaos on küll pealtnäha väike asi, aga näitab, et eri ametkondade töötajad ei saa hakkama igapäevase suhtlemise ning koostööga. Tekib küsimus, et kui maavanem Andres Kõiv, maavalitsuse osakonnajuhataja Anti Allas ja linnapea Jüri Kaver ei saa hakkama igapäevaste tööülesannetega, siis kuidas saavad nad edukalt täita pärast valimisi linnapea kohuseid?

20 PÄEVA ENIMLOETUD