Menu

.      

Tallinna linn tõi staarid Võrru

Kontserti konfereerisid Kandle laval Hanna-Liina Võsa ja Ivo Linna, taustaks tuli videomeenutus laulva revolutsiooni ajast 25 aastat tagasi. Foto: Võrumaa TeatajaKONTSERT • Esmaspäeval andsid Võru Kandles täismajale kontserdi Tallinna linna poolt kohale toodud staarid Ivo Linna, Maarja-Liis Ilus, Koit Toome, Hanna-Liina Võsa, Karl Madis ja Toomas Lunge.

Tuur alustas 29. septembri õhtul Sindi seltsimajast ja see on pühendatud Rahvarinde 25. aastapäevale.

Tallinna maksumaksja tasus üle 100 000 euro, et Võru, Valga, Sindi, Jõhvi ja Haapsalu rahvale pakkuda tasuta Eesti tipplauljate kontserti. Võru kontserdi piletid võeti välja vähem kui tunni ajaga.

Tallinna linna korraldatud kontserdil kõlasid Eesti tippartistide esituses tuntud lood: „Sind surmani”, „Eestlane olen ja eestlaseks jään”, „Eesti muld ja eesti süda”, „Mu kodu”, „Kaelakee hääl”, „Pärlipüüdja”, „Petseri tsura ja iitola ött”, „Kui on meri hülgehall”, „Vana vaksal” jt.

Kontserdi lõpulaul „Ei ole üksi ükski maa” kõlas nii toonaste esitajate – Ivo Linna, Karl Madise, Toomas Lunge – kui ka laulva revolutsiooni järgse põlvkonna solistide Maarja-Liis Ilusa, Hanna-Liina Võsa ja Koit Toome ettekandes.

Lauljatele mängis taustaks ansambli Karavan laiendatud koosseis koos taustalauljate Kaire Vilgatsi ja Dagmar Ojaga.

Lisaks etteastetele meenutati filmilindi vahendusel Rahvarinde algusaastaid, öölaulupidusid ja Balti ketti.

Kontserdi juhatasid sisse Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Võru endine linnapea Anneli Ott. Tuuri korraldas OÜ Hitivabrik.

Neil, kel kontserdile ei õnnestunud pääseda, on võimalus vaadata Tallinna kontserti otseülekandena Tallinna televisioonist homme kell 19.

20 PÄEVA ENIMLOETUD