Menu

.      

Võru uus koalitsioon lubab uutmoodi linnavalitsemist

Tõnu Jõgi VVVst (vasakul), Anti Allas SDEst ja Anneli Ott Keskerakonnast kirjutasid reede õhtul kell 18 Kandles pidulikult Võru võimu ülevõtmise koalitsioonilepingule alla. 	 Foto: AIGAR NAGEL

.

KOALITSIOON • Valimisööst peale koalitsiooniläbirääkimisi pidanud Sotsiaaldemokraadid, Keskerakond ja valimisliit Võru Väärib Võimekust ehk VVV kirjutasid reede õhtul kell 18 Kandle kultuurimajas võimujagamise leppele alla. Reformierakonnalt ja IRLilt võimu üle võtvad koalitsioonipartnerid lubasid, et seavad esikohale linnaelanike igapäevaelu küsimuste lahendamise.

Tuliku kolm küsimust

Partnerid, kelle esindajateks olid Võru linnapeaks saav Anti Allas (SDE), Anneli Ott (KE) ja Tõnu Jõgi (VVV), võtsid ühise laua taga istet, kirjutasid koalitsioonilepingule alla ning vastasid kohalviibijate küsimustele.

Teiste seas oli uue koalitsiooni sünnile kaasa elama tulnud Võru endine maavanem ja linnapea, praegune Riigikogu liige Ülo Tulik IRList. Temal oli koalitsioonipartneritele kolm küsimust.

Kõigepealt küsis Tulik riigigümnaasiumi kohta. „Seda teil koalitsioonileppes ei ole,” märkis lepinguga põhjalikult tutvust teinud Tulik. „Kas see on teil teemaks olnud või ei ole?” Anti Allas vastas, et asja on arutatud, aga lõplik seisukoht võetakse võimu juurde jõudes.

Seejärel tundis Tulik huvi selle vastu, kas Allas ja partnerid kavatsevad jätkata senise linnapea Jüri Kaveri algatatud koostööd sakslastega, ning uuris, mis plaan on neil kavandatud saksa ühinguga.

„Saksa ühingust meil koalitsioonilepingus juttu pole, kuid oleme võtnud seisukoha, et selle, mis hea, võtame uude koalitsiooni üle,” ütles Allas, „kindlasti räägime vanade juhtidega need asjad üle. Kõik, mis hea, võtame üle.”

Tulikule tegi muret ka Võrumaa Omavalitsuste Liidu saatus. „Kas teil omavalitsusliitu kuulumisest ka juttu on olnud?” päris ta. „On,” vastas Tõnu Jõgi, „ja seisukoht on meil selline, et omavalitsusliitu kuulumine on linnale vajalik. See on üks oluline koostöövorm maakonnas.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD