Menu

.      

Arke lihatöötus sai omale kolm korda suuremad ruumid

Arke lihatööstuses käib vorstide pakendamine soojades riietes, sest ruumides on nelja-viiekraadine temperatuur.     Foto: Võrumaa Teataja

LAIENEMINE • Kanepi vallas Põlgastes asuv Arke lihatööstus avas reedel pidulikult uued tootmisruumid, mis võrreldes varasemaga on kolm korda suuremad.

Külalistel oli võimalik uue tootmiskompleksiga reedel tutvust teha. See kujutab endast suurt külmutuskappi, kus inimesed lõikavad ja pakendavad liha nelja-viie kraadi juures. Välja arvatud üks soojem ruum, kus toimub toodete suitsutamine ahjus.

Karni kaubamärki kasutava Arke lihatööstuse uue tootmishoone netopind koos tapaosakonnaga on 4635 m2. Kokku on tööstusel nüüd pinda koos vana osa ja autopesulaga 6355 m2.

Arke lihatööstus, mille põhitegevusalaks on liha ja lihatoodete tootmine ning tapamaja tegevus, kavatseb tänu laienenud tootmisele kasvatada tänavu käivet 17 protsendi võrra – kokku 9 miljoni euroni võrreldes möödunud aasta 7,7 miljoni euroga.

Alates tootmishoone ehituse algusest ehk eelmise aasta märtsist on Arke lihatööstuse töötajate arv kasvanud 85 töötajalt praeguseks 105 töötajani, tänu investeeringule on juurde tulnud 20 töökohta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD