Menu

.      

Reformierakond süüdistab Võru kolmikliitu äraostmiskatsetes

Ekslinnapea Jüri Kaver valimisööl Rannatares Reformierakonna valimispeol. 
   Foto: AIGAR NAGELSÜÜDISTUS • Võru ekslinnapea Jüri Kaver ja volikogu esimees Erki Saarman süüdistavad linnapeaks saavat Anti Allast ning teisi sotse Reformierakonna ja IRLi liikmete äraostmiskatsetes.
Võru lahkuv linnapea Jüri Kaver esines paar päeva tagasi ajakirjanduses väitega, justkui üritaks reedel koalitsioonilepingule alla kirjutanud Sotsiaaldemokraatidest, Keskerakonnast ja valimisliidust Võru Väärib Võimekust koosnev kolmikliit nende saadikuid enda poole meelitada, pakkudes selle eest vastutasuks raha.

„Saadikuid meelitatakse kolmikliitu märkimisväärsete rahasummadega, mis tuleb kinni maksta maksumaksjal ja veetarbijatel. Raske uskuda, et rahal põhinev abielu kaua kestab,” kritiseeris ekslinnapea uut võimuliitu. „See on jalad risti koalitsioon, mille peamine eesmärk on tõrjuda kõrvale Võrus valimised võitnud Reformierakond.”

Kolme-nelja inimest on käidud ära rääkimas

Uurisime Reformierakonna Võru linnaosakonna juhilt Erki Saarmanilt, kuidas tema Kaveri süüdistusi kommenteerib. „IRLis ja Reformierakonnas on tõepoolest käidud kolme-nelja inimest ära rääkimas, et nad nende poole üle läheks,” kostis Saarman. Küsimusele, mida selle eest vastu on pakutud, vastas Saarman, et meelitatud on rahade ja ka muude vahenditega, näiteks soodsate ametikohtade pakkumisega. „Viimati käidi ära rääkimas eile (teisipäeva – toim) õhtul,” tähendas ta. Põhiläbirääkijaks olevat Anti Allas ja koos temaga veel mõned sotsid, kes olevat muuseas rõhunud ka sugulussuhtele.

Saarmanini jõudis info ärarääkimiskatsetest nendelt inimestelt, keda ära rääkida püüti. Kuna tegemist on delikaatse infoga, mis võib pälvida politsei tähelepanu, siis täpsemalt ta asja lahata ei soovinud.

Valimistel 101 häält kogunud ning sellega Võru volikokku sisse pääsenud Erki Saarman Anti Allase ja tema koalitsiooni edusse ei usu. „See koalitsioon laguneb seest,” ennustas ta. „Kui kaua ta püsib, sõltub sellest, mida valimiste käigus kokku lubati,” lisas Saarman. „Ma arvan, et sotside lubatud asjad jäävad täitmata. Nende valed on kõige suuremad.” Võimalike valedena mainis Saarman sotside lubadust jätta abilinnapeade kohad täitmata ja kaotada sihtasutuste nõukogude liikmete tasud.

„Rahvas valis võitjaks Reformierakonna, ei ole lihtne võitjaga võidelda,” lausus Saarman teema kokkuvõtteks. Ekslinnapea Jüri Kaver ei soovinud enda poolt välja öeldud süüdistusi eriti kommenteerida, mainides vaid, et kuulis kolmikliidupoolsetest äraostmiskatsetest oma erakonna koosolekul, kus inimesed, kellele raha pakkuma tuldi, sellest rääkisid.

Anti Allas: „Mul on sellist arulagedust raske kommenteerida.”

„Mul on raske sellist arulagedust kommenteerida,” ütles Võru linnapeaks saav Anti Allas Jüri Kaveri ja Erki Saarmani süüdistuste kohta. „See ei vasta tõele. Ma pole rääkinud Reformierakonnast mitte kellegagi.” Allas soovis esitada ka vanadele juhtidele palve – nimetada konkreetselt need nimed, keda sotsid nende väitel on üritanud ära rääkida. „Las nad räägivad ka sellest, kellega nad ise on läbi rääkinud ja milliseid pakkumisi nad on nendele inimestele teinud!”

20 PÄEVA ENIMLOETUD