Menu

.      

24 tundi Vastseliina rahvamajas

Reede õhtul andis Vastseliina rahvamajas võimsa kontserdi kaitseväe orkester koos Võrumaalt pärit solistide Jaan Willem Sibula, Risto Köötsi ja dirigent Peeter Saaniga. Foto: BIRGIT PETTAIÜRITUSTE SARI • Enam kui 150 Eestimaa rahvamaja osales möödunud nädalavahetusel MTÜ Eesti Rahvamajade Ühingu eestvedamisel kultuuripärandiaasta 2013 „Pärijata pole pärandit” raames projektis „24 tundi Eestimaa rahvamajas”. Projektist võtsid osa nii Ruusmäe, Haanja, Uue-Antsla, Tsooru, Puiga, Parksepa, Lasva, Rõuge, Misso kui ka Vastseliina rahvamaja, samuti Antsla kultuuri- ja spordikeskus, Võru Kannel ning Varstu kultuurikeskus. Meie võtsime ööpäeva jooksul osa Vastseliina rahvamaja tegemistest.



„Kohtume raamatukogus!”



Oktoobrikuu viimasel nädalal – 20.–30. oktoobrini toimusid ka üle-eestilised, 23. korda peetavad raamatukogupäevad „Kohtume raamatukogus!”, mille raames kutsuti raamatukogudesse tuntud ja huvitavaid inimesi. Nii mahtus Vastseliina rahvamaja 24tunnise programmi sisse ka Vastseliina raamatukogu eestvedamisel toimunud Ilmar Särgi lühiromaani „Tiiu, talu tütrekene” esitlus, kus osales üle 20 inimese.

Romaan „Tiiu, talu tütrekene” on kirjutatud mitmete autorile tähtsate inimeste mälestuseks ja mesinduse propagandaks. Raamatus on kasutatud prototüüpe, kes on ka reaalselt olemas, kuid on elama pandud Vastseliina metsa vahele. Samuti on raamatusse kirjutatud kirjanikuga  päriselt juhtunud olukordi.

Autorile esitati raamatu kohta väga häid küsimusi. Näiteks tunti huvi selle vastu, et kus Vastseliina kandis asub täpsemalt see piiriäärne koht, kus raamatu peategelane elas. „Nii ideaalset kohta pole ma siin piiri ääres näinud, aga ma kujutasin seda ette,” vastas seepeale raamatu autor Ilmar Särg, kes lapsepõlves oma suved Vastseliina kandis veetis. Ta lisas: „Tahtsin teha ilusat muinasjuttu.” Esitluse käigus tekkis kohati väga terav arutelu eesti keele ja meele pärast, mida raamatus taotletakse.

20 PÄEVA ENIMLOETUD