Menu

.      

Võru linnavolikogu valis esimeheks Tõnu Jõgi

Võru volikogu uus juht Tõnu Jõgi (paremal) võttis Erki Saarmanilt linna juhtimise üle Foto: Aigar Nagel

VIDEO

VÕIMUVAHETUS • Võru volikogu asus juhtima Tõnu Jõgi. Esimesel valimisjärgsel volikogu istungil olid tulipunktis küsimus linnavalitsuse uksest ja sellest, kas Anneli Ott on oma valijaid petnud.

Eilsel Võru linnavolikogu istungil, mis oli esimene pärast 20. oktoobri kohalike omavalitsuste valimisi, avanes harjumuspäratu pilt – seni linna valitsenud reformikad Jüri Kaveri ja Erki Saar-maniga istusid opositsioonile määratud kohtadel laua otsas ning koalitsioonilepingu allkirjastanud sotsid, Keskerakond ja Võru Väärib Võimekust (VVV) seal, kus varem koalitsioonisaadikud. Õhus oli ootusärevust ja ka pinget, eriti Anti Allase ja tema võitluskaaslaste nägudel. Reformikad ja IRL-lased võtsid vabalt ning viskasid isegi nalja – näiteks Jüri Kaver päris Toomas Paurilt, miks too tema telefonikõnedele ei vasta. Kaver olla Paurile helistanud ja Pauri naine olla vastanud, et Toomas Kaveriga ei räägi. „Naine otsustab,” märkis Kaver irooniliselt.

Kohal olid kõik 21 volikokku valitud saadikut ja nende seas mitu uut nägu – volikogust välja jäänud Meelis Munski, Olev Lüütsepa, Henni Nassari ja Tõnu Antoni ning teiste asemel võtsid nüüd volikogu laua taga istet Mati Kitsik, Helga Ilves, Silja Suija, Ene Liivamägi ja Anti Allas SDEst, Jüri Miks Keskerakonnast, Tõnu Jõgi ja Kalev Ilves VVVst ning Eliise Abel Reformierakonnast. Maavanem Andres Kõivu asemel tuli volikokku tema erakonnakaaslane Taago Taaber. Ühel hetkel astus sisse Jüri Miks, kellel surus sõbralikult kätt Erki Saarman. „Tere, Jüri!” ütles Saarman. Miks vastas noogutusega.

Vaidlus ukse üle

Kõigepealt tervitas istungit juhatav Võru valimiskomisjoni esimees, linnasekretär Ülle Müürsepp saadikuid ja soovis neile edu, seejärel asuti esimese päevakorrapunkti juurde, milleks on volikogu esimehe valimine.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD