Menu

.      

Võru abilinnapeadeks tõusevad Kalev Ilves ja Sixten Sild

Pildil on Võru tulevane abilinnapea Sixten Sild (all paremal) ootamas valimistulemuste selgumist koos erakonnakaaslastega valimisööl Võrumaa toidukeskuses. Foto: AIGAR NAGELERAKORRALINE ISTUNG • Esmaspäevasel Võru linnavolikogu erakorralisel istungil esitatakse linnapeaks Anti Allas ning abilinnapeadeks Kalev Ilves ja Sixten Sild. Võru Vee juhi koht on veel lahtine, kuid poliitringkondades pakutakse selleks oma elu jooksul mitmetesse sekeldustesse sattunud keskerakondlast Jüri Miksi.

Esmaspäeval, 11. novembril toimuval Võru linnavolikogu erakorralisel istungil on päevakorras seitse punkti, millest põnevaimad linnapea valimine, linnavalitsuse liikmete arvu ja struktuuri kinnitamine ning uute linnavalitsuse liikmete kinnitamine ja ametisse nimetamine.

Sellest, et valimistel kõige rohkem hääli saanud Anti Allasest saab linnapea, on juba räägitud. Ent kes tõusevad tema kõrval abilinnapeadeks ja kui palju neid olema saab? Reformierakonna linnaosakonna juht Erki Saarman on juba ennustanud, et sotside valimislubadus abilinnapead kaotada jääb täitmata. Ent mida kostis selle peale Anti Allas? „Kui sotsid oleksid saanud 11 kohta, siis abilinnapeasid ei tuleks,” tõdes Anti Allas. „Kahe aasta pärast vaatame olukorra uuesti üle.”

Praegu on seis selline, et tuleb kaks abilinnapead – Allase sõnul on nendeks endine Tartu vangla direktor Kalev Ilves valimisliidust Võru Väärib Võimekust (VVV) ja tuntud sportlane Sixten Sild Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast. „Mõlemad omavad juhtimise kogemust ja on tublid inimesed,” põhjendas Allas just nende kahe mehe kasuks otsustamist. Ilvese juhatada jääks sellised valdkonnad nagu majandus ja tehnoloogia, Sild võtaks enda kanda linna hariduse, spordi ja kultuuri eest seismise. Osa vastutusest jääks Allase sõnul ka linnapea, s.o tema enda kanda.

Kas koalitsioon laieneb?

Võrumaa Teatajale on vihjatud, et sotsidel, Keskerakonnal ja VVV-l on kindel plaan koalitsiooni laiendada ehk vastaspoolelt kedagi oma leeri meelitada. Toimetuse andmetel on lähenetud mitmel korral Võru Vee juhile, enne valimisi erakonnakaaslastega tülli läinud Sairos Hõrakule (IRL).

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD