Menu

.      

Kaver ja Saarman nurjasid Selista huvide eelistamise volikogus

Eilne Võru volikogu istung. Esiplaanil Erki Saarman ja Jüri Kaver, kelle eestvõttel visati päevakorrast välja Kivi tänava planeeringu kinnitamine.       Foto: IRJA TÄHISMAA

VIDEO: VOLIKOGU • Teisel valimisjärgsel volikoguistungil õnnestus endisel linnapeal Jüri Kaveril ja endisel volikogu esimehel Erki Saarmanil nurjata Selista Ehituse huvide eelistamine – Kivi tänava detailplaneeringu kinnitamine hääletati päevakorrast välja. Võru linnapeaks valiti Anti Allas, abilinnapeadeks said Kalev Ilves ja Sixten Sild.

Teine volikogu erines esimesest selle poolest, et kohal oli märksa rohkem inimesi. Lisaks linnavalitsuse töötajatele olid kohal ka mõned maavalitsuse töötajad, Sixten Sild ja Inge Järvpõld Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast, musklimehed Gert Goršanov ning Marko Traks, „Pommionu” Jüri Luik ja Kose pensionäriproua Helle Kõiv.

Päevakorrapunkte oli seitse – linnapea valimine, linnavalitsuse liikmete arvu ja struktuuri kinnitamine, linnavolikogu alatiste komisjonide moodustamine, Kivi tänav 26 ja Ringtee 8 kinnistute detailplaneeringu koostamise algatamine ning keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamata jätmine, linnavalitsuse liikmete kinnitamine ja ametisse nimetamine, linnavalitsuse liikmete teenistusest vabastamine valitsuse liikmete kohustustest ning linnavolikogu fraktsioonide registreerimine.

Opositsiooni „raskekahurvägi” Erki Saarman ja Jüri Kaver, kes ilmutasid juba eelmisel volikogul erakordset aktiivsust ning taiplikkust, ei istunud ka sel istungil käed rüpes. Saarman ei olnud rahul sellega, et volikogu päevakorda oli sattunud punkt Kivi tänav 26 ja Ringtee 8 kinnistute detailplaneeringu kohta ning ta avaldas selle kohta protesti. Tõnu Jõgi vastas, et Kivi tänav sattus päevakorda kitsa ajagraafi ku tõttu. „Mina ei saa aru, miks just see asi on nii kiireloomuline?” uuris ka Sairos Hõrak. „Avalikkusele jääb nii mulje, et tegu on korruptiivse asjaajamisega. Minu arvates on siin tegu põhjendamatu kiirustamisega.”

VIDEO: Kaver ja Saarman nurjasid Selista huvide eelistamise volikogus osa 1/3

VIDEO: Kaver ja Saarman nurjasid Selista huvide eelistamise volikogus osa 2/3

VIDEO: Kaver ja Saarman nurjasid Selista huvide eelistamise volikogus osa 3/3

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD