Menu

.      

Mõnistes jäi vallavanem valimata

Mõniste vallamaja juurde kogunes neljapäeva  hommikul enne  volikogu istungi algust arvestatav rahvahulk.  Foto: ERAKOGUSEISAK • Möödunud nädala neljapäeval oli Mõniste vallavolikogu istungil päevakorras vallavanema valimine, ent vallavanem jäi valimata. Mõniste uue võimuliidu poolt vallavanema kandidaadiks esitatud Eve Ilisson võttis oma kandidatuuri tagasi ja uut kandidaati valimisliitude Lõunatipp, Mõniste ning Keskerakonna esindajatest koosnev võimuliit ei esitanud.

Mõniste vallavolikogu esimees Tõnu Lindeberg ütles, et kuivõrd Ilisson loobus kandideerimisest nii-öelda viimasel minutil, siis uut kandidaati vallavanema kohale ei esitatud. „Võtsime aja maha,” kirjeldas Lindeberg praegust olukorda. Praegu pole veel selge, millal toimub järgmine volikogu istung, istungi aeg peaks selguma järgmise nädala alguses.

Volikogu liige Meelis Mõttus seadis vallavanema kohale üles senise vallavanema Merlika Niidumaa kandidatuuri. Niidumaa vallavanemaks valimise poolt hääletas neli ja vastu oli viis vallavolikogu liiget.

Meelis Mõttus, kes lubas enne valimisi ise vallavanemaks hakata, ütles, et esitas Niidumaa kandidatuuri, kuna kartis, et ei saa ise piisaval hulgal toetust. „Olen nagu punane rätik pullile,” rääkis Mõttus ja lisas, et seetõttu otsustasid tema erakonna IRLi liikmed esitada Niidumaa kandidatuuri.

Volikogu istungile oli vallavanema valimist vaatama tulnud 25 Mõniste valla elanikku, kellest osa kogunes juba pool tundi enne istungi algust vallamaja juurde ja kandis välja pakutud vallavanema kandidaadi vastaseid plakateid.

Pärast istungit toimus improviseeritud emotsionaalne suu puhtaks rääkimise koosviibimine.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD