Menu

.      

Politsei kontrollis Antslas helkuri kasutamist

Politsei kontrollis 6. novembril kell 7.30 Antsla gümnaasiumi juures helkuri kasutamist. 	 Foto: JOOSEP AADERPolitseinikud kontrollisid möödunud nädala kolmapäeva varahommikul Antsla gümnaasiumi juures poole tunni jooksul enne koolipäeva algust helkurite kasutamist. Helkurikontrolli tulemusi kommenteerib Võru politseijaoskonna piirkondliku politseitöö teenistuse vanem, politseileitnant Raul Ermel.

Kuidas helkurikontroll läks? Mitmel inimestel tuvastati puuduv helkur?

Raul Ermel: Helkurikontroll läks iseenesest hästi, kui silmas pidada koolipoolset koostöövalmidust ja positiivset suhtumist sellise kontrolli teostamisse. Selle eest suur tänu Antsla gümnaasiumi direktorile Heinar Koolile ja kooli personalile. See helkurikontroll oli eelkõige tõese pildi saamiseks sellest, kui paljudel õpilastel helkurid ikkagi olemas on ja kas need ripuvad ka õiges kohas, et neid oleks korralikult näha.

Me jagasime välja 144 helkurit. Nendest 144 helkuri saanutest olid muidugi päris paljudel ka isetehtud helkurid olemas ja paljudel olid ka riiete sisse õmmeldud helkurribad, kuid politsei peab siiski õigeks, et helkur ripuks ilusasti parema põlve kõrgusel, kust see on praktiliselt igas suunas nähtav. Isetehtud helkurite puhul ei saa kindel olla, et need on valmistatud kehtivatele nõuetele vastavast materjalist, sama kehtib ka riiete õmblemisel kasutatavate materjalide kohta.

Mitte kedagi ei karistatud, kuid me planeerime minna tagasi ja pidada veel ühe korraliku loengu helkurite teemal. Praktika on näidanud, et järjepideva meeldetuletamiseta ja kontrollita muutub olukord kehvemaks.

Kas kontrollisite ainult lapsi või ka täiskasvanuid? Kummad on hoolsamad helkurikasutajad?

R. E.: Seekord oli põhiline tähelepanu suunatud siiski lastele kui enamohustatud kontingendile. Täiskasvanutel palusime muidugi samuti helkureid ette näidata. Mis seal salata, mõnel üksikul kooli töötajalgi oli helkur väidetavalt teise jope külge jäänud. Nagu sai juba öeldud, kedagi ei karistatud. Õpetajad on siiski tublid ja õpilastele eeskujuks ka helkuri kandmisel.

20 PÄEVA ENIMLOETUD