Menu

.      

Kreutzwaldi tänav sai asfaldikatte, üks kõnniteepool jääb talveks tegemata

Asfaldi paigaldamine Kreutzwaldi tänavale teisipäeva, 12. novembri õhtul kella 17.30 ajal.   Foto: Võrumaa Teataja

VIDEO: TEE-EHITUS • Võru linnas sai teisipäeva õhtupoolikul Kreutzwaldi tänav suuremas osas ühekordse asfaldikatte. Üks Kreutzwaldi tänava kõnniteepool jääb aga talveks kividega katmata.

Teisipäeva pealelõunal katsid teede-ehitusfirma AS TREV-2 töömehed suurema osa Kreutzwaldi tänavast ühekordse asfaltkattega, alates Liiva tänavast kuni Tartu tänavani välja. Tänavalõik Petseri ja Liiva tänava vahel oli kaetud ühekordse asfaldiga juba varem.

Seni on Kreutzwaldi tänavale paigaldatud kõnniteekivi ainult järvepoolsele teepoolele, teisel pool haigutab praegu kõnnitee asemel tühimik. „Kreutzwaldi tänaval jääb kõnniteekivi ühele tänavapoolele paigaldamata – tuleb killustikukate,” kirjeldas toimuvat Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Arved Breidaks. „Selle tingib asjaolu, et tuleval aastal hakatakse Võru linnas, sealhulgas Kreutzwaldi tänaval, välja vahetama tänavavalgustust ja sellest johtuvalt tuleks kõnniteekivi seal tuleval aastal kohe üles võtta. Topelttöö vältimiseks ootame ära uue tänavavalgustuse paigaldamise ja siis tuleb ka korralik kõnniteekivi.”

Kreutzwaldi tänava ja Katariina allee ristumiskohale oli planeeritud Katariina II kuju, mis pidi valmima oktoobri lõpuks. Seni pole kuju paigaldatud. „Katariina II skulptuuri püstitamise tähtaeg on 2. detsember,” selgitas Breidaks, „selle valmimisel oli skulptoril Võru linnavalitsusest mittesõltuvaid muresid, millest oli juttu ka ühes Õhtulehe artiklis, kuid usun, et need on saanud lahenduse ega mõjuta Võru linnavalitsuse ja FIE Jaak Soansi vahel sõlmitud lepingu täitmist.” Oktoobri lõpus ilmunud Õhtulehe artiklis rääkis skulptor Jaak Soans, kuidas Valga linn pole ikka veel oma Vabadussõja vabadussamba eest lubatud raha talle üle kandnud, mistõttu pole ta saanud tasuda Võrru plaanitava Katariina II skulptuuri pronksi valajatele.

VIDEO: Asfaldi paigaldamine Kreutzwaldi tänavale teisipäeva, 12. novembri õhtul kella 17.30 ajal

20 PÄEVA ENIMLOETUD