Menu

.      

Kohalikud ajakirjanikud ootavad Euroopa Liidult suuremat toetust

Pildil on Euroopa riikide kohalike väljaannete ajakirjanikud kogunenud Euroopa Liidu regioonide komitee maja fuajeesse ajurünnakut pidama, et leida lahendusi, kuidas Euroopa Liidu asutused saaks toetada kohalikke ajakirjandusväljaandeid. Foto: Võrumaa TeatajaKOHTUMINE • Euroopa Liit peaks kohalikku meediat rohkem toetama, leidsid möödunud nädalal Euroopa Liidu Regioonide Komitee Rahvapartei fraktsiooni poolt Brüsselisse kutsutud
Euroopa riikide kohalike väljaannete ajakirjanikud.

Ajakirjandusekspertide juhendamisel läbi viidud ajurünnakus said Brüsselisse kogunenud ligi 60 ajakirjanikku esitada ettepanekuid, kuidas saaksid Euroopa Liidu institutsioonid kohaliku meedia arengule kaasa aidata. Toetuse vajadus tuleneb asjaolust, et kohalikul meedial on koos sotsiaalmeediaga väga oluline roll selleks, et sõnumid Euroopa Liidu kohta jõuaks võimalikult suure hulga inimesteni.

Lisaks infomaterjalide edastamisele ootavad ajakirjanikud, et rohkem euroraha jõuaks kohaliku ajakirjanduseni, sest kohalikel väljaannetel on praegu väga raske aeg. Lisaks ootavad ajakirjanikud, et paraneks uudiste kättesaadavus ja et oleks võimalik kasutada omas keeles Euroopa Liidu asjatundjaid.

Euroopa Liit on juba hakanud kohalikule meediale üha rohkem tähelepanu pöörama. Nii näiteks ütles Euroopa Liidu Regioonide Komitee Rahvapartei fraktsiooni president Michael Schneider ajakirjanikele, et lähenevatel europarlamendi valimistel on kohalikud meediaväljaanded Euroopa Liidu institutsioonide partnerid. Alates 1979. aastast on kodanike osalemine europarlamendi valimistel vähenenud ja kohaliku meedia kaudu püütakse nüüd inimesi rohkem Euroopa Liidu asjadesse kaasata.

20 PÄEVA ENIMLOETUD