Menu

.      

Opositsionäär Kaver: koalitsiooni püsimine sõltub Jüri Miksi ja Kalev Ilvese üksmeelest

Ärgas opositsionäär Jüri Kaver reede hommikul oma Karja tänava kodus. Foto: IRJA TÄHISMAAVõrumaa Teataja käis külas Jüri Kaveril, et teada saada, kuidas on ekslinnapea võimust ilmajäämisega leppinud.

Reede hommikul kell 10 avanes Kaveri Karja tänava kodus järgmine vaatepilt: televiisorist tuli „Terevisioon”, laual olid Norra värvides kruus, kus auras värske tee, ja avatud raamat Hiina ajaloost, kust viimase nädalaga oli peremehe sõnul loetud 199 lehekülge.

Kaver ise oli reibas ja rääkis, et lisaks volikogus Anti Allase linnavalitsusel silma peal hoidmisele on tal muidki plaane. Milliseid täpselt, loe järgnevast intervjuust.

Vaatan, et sul on nüüd palju vaba aega.

J. K. (naeratades): Mis ta nüüd palju on …, esmaspäevast, kui sule sappa saime, on päris palju tegemisi olnud. Tänagi saatsin hommikul Antile meili, kus kirjutasin talle sotsialismi ajaloost. Millegipärast teda see sotsialistiks nimetamine väga häirib, aga on ju teada, et need on nende esialgsed juured. Vähemradikaalsetest sotsialistidest said sotsiaaldemokraadid.

Saatsid pärast viimast volikogu välja väga vihase pressiteate, kus süüdisid Allast ja tema koalitsiooni diletantluses ning kamba-kraatias. Miks?

J. K.: See oli võib-olla üle pingutatud … Tegelikult on nii, et kui ikka kolm aastat pole puhata saanud, siis kulub puhkus marjaks ära.

Mis tundega võimu üle andsid?

J. K.: Häirib see, et esimest korda oli Võru valimiskampaanias nii palju isiklikke rünnakuid. Ausat linnavalitsemist nõudis korruptsioonis süüdi mõistetud inimene!

Pead silmas Aavo Hummalit?

J. K.: Jah.

Viimases volikogus heitsite sotsidele ette seda, et nad ei pea oma valimislubadustest kinni …
Mida uus koalitsioon sinu arvates valesti tegi?
Anti Allase kohta on räägitud, et tema selja taga seisab Ülo Tulik. Mis sa sellest arvad?
Sotside valimislubadus oli ka kaotada linna sihtasutuste nõukogude tasud?
Kritiseerisite ka kompetentsikeskust.
Kaua uus võim püsib?
Kas on plaanis üritada võimu üle võtta?
Selleks tuleb kedagi üle osta, enda poole meelitada…
Mis sa ise nüüd tegema hakkad?
Kas kavatsed aktiivse opositsionäärina jätkata?

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD