Menu

.      

Võru Kandles oli avatud õigusapteek

 Õigusapteegi projekti üks algatajatest, endine Võru maasekretär Krista Paal reedel Võru Kandles inimestele õigusalast nõu andmas.  Foto:  Võrumaa TeatajaNÕUSTAMINE • Reedel oli Võru Kandle teise korruse saalis avatud järjekordne õigusapteek, kus soovijad said riigi kulul kogenud juristidelt tasuta õigusabi.

Keskpäeval oli Kandle saali kogunenud mitukümmend inimest, kes olid üle saali laiali paigutatud laudadesse ära jaotatud ja muist istus oma järjekorda oodates seina ääres tooli peal.

Võrus toimunud õigusapteegi projektijuht, juristide liidu nõunik Triinu Äkke ütles, et inimesed muutuvad tänu juristide nõuannetele kindlasti teadlikumaks. Valdav enamus inimestest jäid nõuannetega rahule, aga mõned said teada, et kahjuks ei saa seaduste abil nende probleeme lahendada.

Peamised probleemid, millega inimesed juristide jutule soovisid saada, olid seotud pärimistega – tunti huvi, kas sõlmida kinkeleping või teha testament. Teine suurem valdkond oli pereprobleemid, nende hulgas sassi läinud peresuhted ja omandivaidlused.

Õigusapteek on justiitsministeeriumi rahastatud ja Eesti Juristide Liidu korraldatud projekt, mille käigus käivad spetsialistid inimestele tasuta õigusalast nõu andmas Eesti väiksema sissetulekuga piirkondades, see on Narva, Jõhvi, Sillamäe, Pärnu ja Võru. Oodatud olid kõik abivajajad ja tagatud oli nii eesti- kui ka venekeelne nõustamine. Nõustajatena olid Võrus kohal õigusnõunikud Anne Hindpere-Raudsik, Külli Kaldvee, Svetlana Gorbatšova, Jana Kitter, Krista Paal, Liivi Suursoo, vandeadvokaat Kaja Kiilo ja pankrotihaldur Ly Müürsoo.

20 PÄEVA ENIMLOETUD