Menu

.      

Võrumaal on väga palju vaeseid inimesi

Kaardil on tumeda sinise tooniga värvitud kõige vaesemad omavalitsused, kus suhtelise vaesuse määr on üle 25 protsendi ja mille hulka kuulub valdav enamik Võrumaa omavalitsusi.      Kaart: STATISTIKAAMETVAESUS • Statistikaameti andmetel elab Võrumaal suhtelises vaesuses 23,8 protsenti inimestest, mis näitab, et Võrumaa inimesed on väga vaesed.

Statistikaameti koostatud vaesuse kaardi järgi on peaaegu terve Võrumaa tumesinine, mis tähistab väga kõrget suhtelist vaesust, s.o inimesed elavad väga suures vaesuses. Võrumaa heledamad laigud on ainult Võru vald ja linn ning Rõuge ja Haanja vallad, ent ka seal on vaesuse määr suurem kui Eestis keskmiselt.

Võrumaal on vaesus kõige suurem Antsla, Mõniste ja Varstu vallas – 28,2 protsenti ehk pea üks kolmandik elanikest. Selle tulemusega on need omavalitsused ühed kõige vaesemad terves Eestis. Meremäe, Misso, Lasva ja Vastseliina valdades elab vaesuses 27,2 protsenti elanikest, Sõmerpalu ning Urvaste vallas 25,6 protsenti elanikest, Haanja ja Rõuge vallas 24,2 protsenti, Võru linnas 22 protsenti ning Võru vallas 19,2 protsenti elanikest.

20 PÄEVA ENIMLOETUD