Menu

.      

Anti Allas: „Olen tulnud ehitama, mitte lõhkuma.”

Uus linnapea Anti Allas oma töökabinetis, tema ees laual Kose pensionäriproua Helle Kõivu kingitud nelgid.      Foto: IRJA TÄHISMAAKäisime linnavalitsuses kohtumas läinud nädalal ametisse astunud linnapea Anti Allasega, et teada, millised on linnapea esimesed sammud. Kas tõesti ühe ettevõtja huvides tegutsemine, nagu kritiseerisid reformierakondlased, või on tal ka muid plaane? Ja kas Allase selja taga seisab tõepoolest Ülo Tulik? Loe alljärgnevast intervjuust.

Allas näib tundvat end linnapeakabinetis kui kala vees – ta näol on lai naeratus ja liigutustes pole vähimatki märki pingest. „Tunnen ennast hästi,” möönab varem Ülo Tulikule ja Jüri Kaverile kuulunud ruumi hõivanud mees ka ise. „Mind on majas väga hästi vastu võetud. See kiirus, kuidas siin asju aetakse, sobib mulle.”

Kas oled märganud ka mingeid erinevusi maavalitsusega, kus enne töötasid?

Anti Allas: Kohustusi on rohkem. Neid valdkondi, mille eest pean hoolt kandma, on tunduvalt rohkem. Aga kollektiiv on tore, siin on meeldiv olla.

Oled kedagi juba lahti lasta jõudnud?

A. A.: Ma ei tulnud siia kedagi lahti laskma, vaid linna rahvast teenima. Ma olen seda tüüpi inimene, kes pigem kohandub.

Ilmar Silla vist ikkagi lasid lahti …

A. A.: Ma ei võtaks seda isiklikult. Tegu oli ju poliitilise nõunikuga, ta oli seotud Kaveri isiku ja soovidega.

Mati Kitsik on seotud sinu isiku ja soovidega?

A. A.: Ma arvan, et Võru inimesed võidavad, kui linnapeal on selline nõunik nagu Mati. Ta on juba viis päeva hommikust õhtuni tööd teinud. Mati kogemus on siin majas väga vajalik. Ta tegeleb kinnisvara haldamise ümberkorraldamisega, et asi oleks süsteemne, lihtne ja läbipaistev.

Järgnevatele küsimustele leiab vastused paberlehest või digilehest.

Saarman ennustas, et see on alles algus. Et nõunikke tuleb veel.

Räägime selgeks abilinnapeade teema. Lubasite abilinnapeade kohad kaotada, aga nüüd on kaks abilinnapead. Kalev Ilvesest saame aru, valimisliit Võru Väärib Võimekust poleks muidu punti tulnud, aga miks Sixten Silda vaja oli?

Miks Anneli Ott ainult volikogu aseesimeheks sai? Ta sai Tõnu Jõgist mitu korda rohkem hääli.

Kaver tõstatas küsimuse prostitutsiooni vahendamises süüdi mõistetud Jüri Miksi ja endise vanglaülema Kalev Ilvese sobimatusest, vihjates võimalusele, et see võib saada teie koalitsioonile saatuslikuks. Mida sina sellest arvad?

Sina Jüri Miksiga koostööd tehes ebamugavust ei tunne?

Räägitakse, et Miksist saab Võru Vee uus juht. Vastab see tõele?

Kuidas sa Võru Vee senise juhtimisega rahul oled?

Kuhu su maksud ikkagi laekuvad? Kaver räägib, et Rõugesse.

Kuidas abikaasa su linnapeaks saamisesse suhtus?

Millised on olnud su linnavalitsuse esimesed sammud? Millele olete juba jõudnud käe külge panna?

Eelmises volikogus tõstsid reformierakondlased kõva kisa Selista pärast. Kaver süüdistas sind ühe ettevõtja eelistamises. Ütle, miks seda Kivi tänava detailplaneeringut oli vaja nii ruttu läbi suruda?

Aga kas selle Kivi tänava pidi just esimese volikoguistungi päevakorrapunktiks panema, kas ei oleks võinud natuke oodata?

Tulik oli koalitsioonilepingu allkirjastamisel ja elas seal teile innukalt kaasa. On ta sulle linnavalitsemise osas nõu andnud?

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD