Menu

.      

Võru vanim elanik tähistas 103. sünnipäeva

Eile 103. sünnipäeva tähistanud Maria (vasakult teine) kaks aastat tagasi koos oma kolme lapse, poeg Enno ning tütarde Elleni ja Lainega.	 Foto: ERAKOGUTÄHTSÜNDMUS • Võru vanim elanik Maria Kolk tähistas eile 103. sünnipäeva. Sünnipäeva puhul viis proua Mariale lilli Võru linnapea Anti Allas. Linnapea külaskäigu ajal sünnipäevalaps magas, mistõttu teda ei hakatud üles ajama. Külaskäigu puhul pakkus Maria tütar linnapeale värskelt küpsetatud kotlette ja kooki ning kohvi, mida linnapea väga kiitis.


Maria, kes elab praegu Võrus oma tütre ja väimehe juures, on kogu elu teinud rasket füüsilist tööd Tartu ning Viljandi vahel asuvas Ulila turbarabas. Varem elas Maria oma kodukohas Puhja vallas, ent seoses nägemise ja kuulmise kehvenemisega on viimased seitse aastat elanud tütre juures Võrus. Tütre väitel pole ema oma eluaja jooksul haiglaravi vajanud.


Tütar Laine rääkis, et emal oli vaid nelja klassi jagu haridust, ent ta kasvatas pärast sõda üksi üles kolm last ja aitas kõigil lastel saada kõrghariduse. Maria mees võeti Teises maailmasõjas Saksa sõjaväkke ja jäi sõjas kadunuks. Pärast Eesti taasiseseisvumist selgus, et mees jäi ellu ja elas Saksamaal ning temaga õnnestus isegi mõned kirjad vahetada, ent siis jäi ta Saksamaal ülekäigurajal auto alla ja hukkus, mistõttu lapsed pole oma isa pärast sõda näinud.


Marial on kolm last, seitse lapselast ja kuus lapselapselast.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD