Menu

.      

Selista nõuab Jüri Kaverilt ja Sairos Hõrakult selgitust ning vabandust

Hetk Võru linnavolikogu 11. novembri istungist, kus volikogu liige Jüri Kaver (pildil keskel) tõstis kätt OÜga Selista Ehitus seotud detailplaneeringu kiirkorras kinnitamise vastu.          Foto: IRJA TÄHISMAAÄHVARDAMINE • Ehitusettevõtte OÜ Selista Ehitus saatis Võru linnavolikogu liikmetele Jüri Kaverile ja Sairos Hõrakule kirja, milles nõuab, et volikogu liikmed järgmisel volikogu istungil Selista kohta lausutud sõnade kohta aru annaksid, lubades muidu tuua päevavalgele „olukorra tegelikud asjaolud ja põhjused”.

Võru endine linnapea ja volikogu liige Jüri Kaver ütleb, et tema praktikas on seesugune ähvardamine esmakordne ning võrdleb ettevõtte suhtlusstiili Putini Venemaaga.

Selista: Jüri Kaver kahjustas Selista mainet

„Mis järgmiseks, kas füüsiline vägivald ja ähvardused lähedastele?” küsis ekslinnapea Jüri Kaver, kes sai pärast seda, kui oli Anti Allase linnapeaks vannutamise tseremoonial nurjanud Selista Ehituse huvides oleva detailplaneeringu kinnitamise, kirja, kus nõutakse, et Kaver järgmisel volikogu istungil oma Selista suhtes pruugitud sõnu avalikult selgitaks.

Ettevõtte juhatuse liikmetel Indrek Klampel, Jaak Kokkal ja Terje Kokkal on Kaverile mitu etteheidet – nad ei ole rahul sellega, et Kaver väitis, nagu oleks detailplaneeringu kinnitamine põhjendamatu vastutulek ühele ettevõtjale, ning et Kaver seostas omavahel Anti Allast ja Selista Ehitust (tegelikult seostas Jüri Kaver omavahel Anti Allast ja Ülo Tulikut, sest viimane on Selista Ehituse juhatuse liikme Indrek Klampe elukaaslase isa – toim). Allakirjutanud leiavad, et Kaver on oma sõnadega kahjustanud Selista mainet, tekitades ettevõttele nii moraalse kui ka võimaliku majandusliku kahju. „Selgituse esitamata jätmisel peame teie poole pöörduma avaliku arupärimisega ajakirjanduse kaudu ja OÜ Selista Ehitus hea nime kaitseks tooma avalikkuse ette olukorra tegelikud asjaolud ja põhjused,” seisab kirjas. Veel heidab Selista ekslinnapeale ette viga linna üldplaneeringu ja detailplaneeringu vahel, leides, et see on põhjuseks, miks ettevõtte ei saa oma Kivi tn 26 ja Ringtee 8 asuvaid kinnistuid sihipäraselt kasutada.

Sairos Hõrakule, kes ütles volikogu istungil, et detailplaneeringu kinnitamisega ei maksa kiirustada, kuna muidu võib avalikkusel jääda mulje, et tegu on korruptiivse asjaajamisega, heidab Selista ette sõnapaari „korruptiivne tegu” kasutamist. Ka Hõrakult oodatakse avalikku selgitust ja lisaks sellele ka vabandust.

Jüri Kaver: nii aetakse asju Venemaal

„Minu elus on selline asi esmakordne,” kommenteeris Selista kirja Jüri Kaver. „Olen hetkel staažikaim volikogu liige ja pole näinud, et üks ettevõtja volikogu liiget sedasi survestaks. Minu teada on volikogu saadikud oma sõnades vabad.” Kaver selgitas, et ei soovinud Selista huvides olevat detailplaneeringut päevakorras näha seepärast, et tegu oli linnapea ametissevannutamise tseremooniaga, ja ta ei tahtnud, et seda ära lörtsitaks. Kaver ei nõustu ka Selistapoolse kriitikaga, et vastuolu eest linna üldplaneeringu ja detailplaneeringu vahel vastutab tema. „See pole mitte linnapea, vaid tellija viga,” sõnas ta, pidades tellija all silmas Selista Ehitust.{jcomments lock}

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD