Menu

.      

Vastseliina koolitoit sõidab muutuste lainel

Isuäratavad pirnikuhilad,  mis ootavad lapsi sööma. Foto: KADRI NAGELKOOLITOIT • Jätkame koolitoiduartikleid Vastseliina gümnaasiumist. Augustist on seal ametis uus direktor Kristi Pettai, kes on üheks südameasjaks võtnud just koolitoidu paremaks muutmise.

Puhvetit ega kohvikut koolil sellest õppeaastast pole ja lähiajal pole plaanis seda otsust ka muuta. Koos Kristi Pettaiga teevad sööklas toidu ja menüü osas tihedat koostööd kokk Terje Oppar koos tervishoiuameti ja õpilasesindusega.

Kõik uued toidud proovib kokk kodus järele, katsetatakse ja arutatakse ka koolis. Siis otsustatakse, kas toit on sobilik ka menüüsse võtta. Hoolega jälgitakse, et menüü oleks mitmekesine ja pakuks erinevaid maitseelamusi. Korraldatakse ka teemanädalaid, millest viimane oli Setu toitude päralt.

„Toit peab olema söödav nii maitse kui ka välimuse poolest, välimus peab olema esteetiline, et kutsuks lapsi sööma. Oleme lauale pannud seaded ja lillevaasid. Sellised väikesed nüansid muudavad söömise meeldivamaks,” räägib direktor. Alates sellest õppeaastast on muudetud ka laudade paiknemist. Kui varem asetsesid lauad koos, siis nüüd on need eraldi, et üldpilt oleks parem ja mulje jääks rohkem kohviku moodi.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD