Menu

.      

Võrumaa tööstuspuhangu ootel

Kaardil on näha Võrumaale planeeritavad uued tööstusalad Missos, Väimelas, Võrusool, Kobelas, Vastseliinas ja Rõuges. Kaart: Võrumaa ettevõtlusalade teostatavus-tasuvusanalüüs ja turundusplaanETTEVÕTLUSE ARENDAMINE • Võru maavalitsuse eestvõttel alustab Võrumaal praeguste plaanide kohaselt tuleval aastal Ida-Viru eeskujul tegevust Võrumaa tööstusalasid ühendav asutus, mis loob eeldused 100 uue ettevõtte ja 1000 töökoha tekkeks.

Ambitsioonika arendustegevuse algataja ja selle eestvedaja, maavanem Andres Kõiv ütles, et kiiresti midagi lubada ei saa, aga praeguste plaanide kohaselt jõutakse paari-saja uue töökohani 2020. aastaks ja 1000 uue töökohani 2030. aastaks.

Maavanema optimism põhineb Võrumaa unikaalsel asukohal ida ja lääne vaheliste kaubateede ristumiskohas. Näiteks samalaadsed piirkonnad Soome idaosas on ettevõtlusega tihedalt kaetud, head eeskuju on näidanud Ida-Virumaal tegutsev sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus. Võrumaa on näiteks ideaalne koht eri liiki logistikakeskuste rajamiseks, sellised keskused tegutsevad juba Ida-Virumaal.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD