Menu

.      

Külma trotsivad nii kodutud inimesed kui ka loomad

Nöörimaa tugikodus on ulualuse leidnud härra Hunt (esiplaanil), kes teisipäeval varjupaiga töötajaid kiitis.     Foto: Võrumaa Teataja

HÄDALISED • Praegused pakaselised ilmad on rasked nii kodututele loomadele kui ka inimestele, kes leiavad varju Nöörimaa hoiupaigas ja tugikodus.

Väljas on külma 18 kraadi ringis, kui Võru Nöörimaa tugikodu uksest astub sisse kehast kange ja näost sinine vanemas keskeas meesterahvas, kel ei tule esiti suust ühtegi sõna välja. On näha, et mees on napsitanud, aga samuti külma saanud, nii et tugikodu töötajatel pole südant teda välja saata. Mees, kes on paar ööd tugikodust kadunud olnud, juhatatakse edasi puhkeruumi ja talle pakutakse sooja teed.

Tugikodu reeglid näevad ette, et alkoholi tarvitanud inimestele ulualust ei pakuta. Nagu rääkis tugikodu direktor Eve Ilisson, siis praeguste pakaseliste ilmadega vaadatakse sellele reeglile läbi sõrmede. Suvel ollakse alkoholi suhtes palju karmimad, joobe tuvastamiseks on hangitud alkomeeter. Teisest küljest ongi praegu rahulik aeg, sest käes on kuu lõpp ja tugikodu elanikel raha otsas. Tavaliselt jätkub raha napsitamiseks kuu algul, kui viienda kuupäeva paiku laekuvad arvetele pensionid.

Video: Iga üleelatud talveöö on kodutule justkui kingitus!

Vaata veel liigutavat lugu, kus Võrumaa Teataja külastas Võru loomade varjupaika ja pisike koer Pipi sai endale uue perenaise.

Vaata, Kuidas elavad kodutud loomad Võru varjupaigas

{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD