Menu

.      

Aeg aidata abivajajaid

Eestis on kombeks teha abivajajatele annetusi jõulude paiku, ent abi ei vajata ainult üks kord aastas, vaid pidevalt.

Näiteks praeguste külmade ilmadega tunnevad puudust loomade varjupaigad, kus kodutute loomade hoidmiseks kulub tavapärasest enam põhku, toitu ja elektrit. Võru varjupaika toetavad küll omavalitsused ja Šveitsi firma Nestlé omandusse kuuluv loomatoiduettevõte Purina, ent selle kõrval oodatakse abi vabatahtlikelt. Üks osa võimalikust abist on materiaalne, see on põhk, toit ja tekid, teine osa aga vabatahtlik tegevus nagu koerte-kasside hoiukodusse võtmine või nendega jalutamine ning nende silitamine varjupaiga territooriumil. Võru varjupaik asub linna ääres looduskaunis kohas, nii et selle külastamine võib pere jaoks olla meeldiv vaheldus ja võimalus puhkepäeva veeta. Samuti sobib varjupaiga külastus neile, kel ühel või teisel põhjusel pole võimalik koju looma võtta, aga kes sellele vaatamata tahaks looma paitada ja hellust jagada.

Teine osa abivajajatest on külmal ajal kodutud inimesed, kelle abistamiseks on küll rohkem võimalusi ette nähtud, ent kes sellele vaatamata peavad argipäeviti endale prügikasti juurest toitu otsima. Ühelt poolt võib selliseid inimesi hukka mõista, kuna nende vähene sissetulek kulub tavaliselt valdavas osas vägijookide peale, teisest küljest võib neid inimesi mõista, sest neid vaevab raske haigus – alkoholism, millega võitlemiseks pole neil endal enam jõudu. Ühiskond kipub selliseid inimesi üle parda viskama, ent Eestiski juurdunud euroopalikud väärtused näevad ette ka selliste eluheidikutega arvestamist.

Loomade hoiukodusid koolitavad ja abistavad vabatahtlikud või kogenumad hoiukodud. Rohkem infot hoiukodu kohta saab tel 5666 0107 helistades või saates kirja e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Lisaks hoiukodudele vajab varjupaik rahalisi annetusi, mida saab teha Varjupaikade MTÜ kontole 10220068203017, selgitusse tuleks märkida „Võru varjupaigale”. Loomi saab vaadata internetiaadressilt www.varjupaik.ee. Võru varjupaik (Lühike 3, Võru; tel 5340 4223) kutsub inimesi tulema koertega jalutama ja kasse silitama.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD