Menu

.      

Täna selgub Lõuna-Eesti haigla saatus

Piltidel on MTÜ Terve Võrumaa juhatuse liikmed, Võru vallavanem Georg Ruuda (ülemisel pildil) ja endine Antsla vallavanem Tiit Tõnts volikogude liikmetele haigla müügi tagamaid selgitamas.        Fotod: Võrumaa TeatajaRAVIASUTUS • Täna otsustavad Võrumaa omavalitsusjuhid suure tõenäosusega 51 protsendi ASi Lõuna-Eesti Haigla aktsiate müügi Sihtasutusele Tartu Ülikooli Kliinikum. Müügisummat osapooled ei avalikusta, aga see läheb täies ulatuses Võru haigla sisseseade ostmiseks.

Nagu ütles haigla aktsiapakki hoidva MTÜ Terve Võrumaa juhatuse esimees Tiit Tõnts teisipäeval Antsla vallavolikogu koosolekul, on kõigi Võrumaa omavalitsuste esindajad nõus haigla müügi otsusega. Haigla müük on olnud viimase kuu aja jooksul arutusel omavalitsuste volikogudes, sest detsembris kokku tulnud Terve Võrumaa üldkoosolek müügi otsust veel ei teinud, põhjendades seda vajadusega saada müügi kohta lisainformatsiooni.

Vaatamata sellele, et haigla müügi kohta on tulnud lisainfot ja asja on volikogudes arutatud, pole praeguseni täpselt teada summa, mis müügi eest Tartu Ülikooli Kliinikumilt haiglale laekub. Teada on vaid see, et nii MTÜ Terve Võrumaa kui ka haigla juhid on otsusega väga päri, mis näitab seda, et juhtidele on otsuste eest ette nähtud korralikud preemiad. Preemiate olemasolu ega nende suuruste kohta pole Tiit Tõnts ega haigla juhid täpsemaid kommentaare andnud. MTÜ Terve Võrumaa saatust otsustav Antsla valla endine vallavanem Tiit Tõnts on praegu töötu ja talle on hädasti raha vaja.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD