Menu

.      

Võrumaa muuseumid jätkavad riigiasutusena ja loodavad raha juurde saada

Võrumaa muuseumi hoone, uue nimega Vana-Võromaa kultuurikoda Võru linnas Katariina alleel on väliselt saanud uue kuue, peatselt ootab muuseumi sisuline uuenemine.	    Foto: Võrumaa TeatajaMUUSEUMID • Erinevalt teistest piirkondlikest muuseumidest Eestis, mis kas muudetakse või on juba muudetud sihtasutuseks, pandud paari kohalike omavalitsustega ning peavad edaspidi iseseisvalt toime tulema, jätkavad Võrumaa muuseumid koos Põlva talurahvamuuseumiga tulevikus Võru instituudi alluvuses nagu seni – riigiasutusena.

Riigiasutusena jätkamine võimaldab Võrumaa muuseumidel jääda ühte ritta Eesti rahva muuseumi, kunstimuuseumi ja ajaloomuuseumiga.

Valitsuse plaane oli seoses Võrumaa muuseumidega reedel Võrus tutvustamas värske kultuuriminister Urve Tiidus. „Iga muuseumi jaoks kõige paremini sobivama tegutsemisvormi väljaselgitamisel lähtume igas maakonnas konkreetsest kohapealsest situatsioonist,” selgitas toimuvat kultuuriministeeriumi muuseuminõunik Marju Reismaa, „Võru- ja Põlvamaa puhul on selleks Võru instituudi olemasolu, mis ületab maakondade piire ning on ainus teadus- ja arendusasutus kultuuriministeeriumi haldusalas.”


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD