Menu

.      

Mis on lahti Võru Veega?

Seoses Võru linnaettevõtte, ASi Võru Vesi juhi vahetusega tekib küsimus, mis on ettevõttega lahti, kui juht välja vahetatakse. Nagu selgub, pole lahti midagi, aga juhi vahetust nõudis poliitiline kokkulepe.

Võru Vee juhi ametikoht on üks poliitilisest ametikohtadest, mis Võru linnas on võimu vahetudes käest kätte käinud. Kõigepealt politiseeris selle ametikoha Jüri Kaver, temale järgnes Sairos Hõrak ja eilsest Jüri Miks.

Ettevõtte seisukohast oleks parem, kui uus juht leitaks konkursi korras parimate kandidaatide hulgast, mitte ei määrataks kusagil erakondade tagatubades. Selle seisukohaga oli nõus ettevõtte uus nõukogu esimees, kogenud pangajuht Mati Kitsik. Paraku keegi Kitsiku arvamusega ei arvestanud ja ametikoht täideti poliitilise lehmakauplemise tagajärjel. See näitab, et vaatamata lubadustele ei erine uus linnavõim vanast. Näod on vahetunud, aga asjad käivad ikka vanaviisi edasi. Inimesed juba kurdavad, et uus linnapea Anti Allas on „sama nägu” nagu eelmine linnapea Jüri Kaver. Nii ei saagi parema poliitika ihalejatele muud soovitada, kui välismaale elama minna, sest seal ei pea õnnetult valget laeva ootama, vaid võib kohe inimväärset elu elama hakata.

Veidi hapult mõjub vee-ettevõtte juhi vahetus enne volikogus algatatud revisjoni lõppu. On arusaamatu, milleks üldse revisjon korraldati, kui juht vahetati välja lihtlabaselt usalduse kaotuse tõttu. Nii oleks võinud Võru Vee poliitilise juhikoha vahetult pärast valimisi ära täita. Või veel parem – kinnitada kohe asutuse põhikirja, et juht vahetub koos võimuliidu muutumisega linnas. Siis oleks valijatele pilt selgem.

Hõraku väljavahetamine ilma revisjoni tulemust ära ootamata näitab, et tema kohta ei õnnestunud midagi leida. See pole ka ime, sest kui Hõrak just asutuse krediitkaardiga oma naisele sukkpükse ei ostnud, siis kõik muud tegevused on ettevõtte eelmise nõukogu poolt paika pandud ja heaks kiidetud. Kui kellelegi üldse näpuga saab näidata, siis eelmisele nõukogu esimehele Henni Nassarile.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD