Menu

.      

Valel on lühikesed jalad

Jüri Kaver  FOTO: Võrumaa teatajaVõru linavolikogu liikmete, ASi Võru Vesi endise juhi Sairos Hõraku ja Võru endise linnapea Jüri Kaveri valetamisesaaga näitab ilmekalt, et vanal tõel vale lühikestest jalgadest on tõepõhi all. Ühtlasi näitab valetamise asi seda, miks oli vaja ASi Võru Vesi endine juht Sairos Hõrak valimiste eel kopsaka preemiaga üle kullata – ikka selleks, et kindlustada vale varjamine. Võib vaid ette kujutada, milline torm oleks lahvatanud enne valimisi Võru linnas, kui linnapea Jüri Kaveri vale oleks ilmsiks tulnud. Selle välistamiseks oli iga hind hea ja võimalik, et Kaveri ametisse jäädes poleks vale niipea avalikuks tulnudki.

Eriti näotult mõjub Kaveri vale tema enda sõnade taustal, kus ta ütles aasta tagasi kommentaariks oma Hong Kongis käigule, et pole mitte kunagi lasknud maksumaksjal oma reise kinni maksta.
Hong Kongi reisi taustal võib vaid oletada, milliseid valesid leidub veel Kaveri luukerede kapis. Möödunud aastal jäi ta vahele, kui lasi oma isikliku kohtuvaidluse kulud kinni maksta samuti Võru linnal. Tookord võttis süü sellise „eksituse” eest endale Kaveri advokaat Alar Urm. Kuivõrd üks linna kuldsete preemiate saajatest oli linna rahandusosakonna juhataja Kerstin Tammjärv, siis võib Hõraku analoogia põhjal oletada, et Kaveri kohtukulude linna eelarvest kinnimaksmine polnud juhuslik.

Hõraku ja Kaveri taustal on suuremast jamast kergemini välja tulnud ASi Võru Vesi endine nõukogu esimees Henni Nassar, kes küll Hong Kongis neli ööd Kaveriga ühte tuba jagas, aga ise oma reisi kulud kenasti kinni maksis. Kui üldse midagi Nassarile ette heita, siis seda, et ta nõukogu esimehena firma juhtimisel terasemalt silma peal ei hoidnud – olid ju firma juhtide tegemised talle hästi teada ja tema kontrolli all. Nassar ei ole teadaolevalt vahele jäänud mitte ühegi valega, mis näitab, et kutselistel poliitikutel on ettevõtjatelt üht-teist õppida ja ettevõtjad pole sellised pahalased, millistena neid sageli püütakse näidata. Üks on kindlasti selge – valel on lühikesed jalad.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD