Menu

.      

Kesklinna kooli toit ‒ sööklas valitseb kokkade pühendumus ja naeratus

Lapsed saavad praepäevadel valida nelja erineva salati vahel. Foto: KADRI NAGELSamal teemal: 24. oktoobri, 14., 30. novembri, 17. detsembri, 14. ja 21. jaanuari, 18. veebruari
Võrumaa Teatajas.

KOOLITOIT • Järgmisena meie koolitoitude seerias külastasime Võru Kesklinna kooli otse linna südames. Nii nagu teistelgi Võru koolidel, on sealgi toitlustajaks firma AS Baltic Restaurants Estonia. See tähendab, et kooli toidu eest hoolitseb menüüst kuni valmistamiseni ettevõte.

Kui Võru 1. põhikoolist jäi kõlama lause, et toidu maitse sõltub koka oskustest, siis tõesti, selles koolis on näha, et kogu köögi personal on hingega asja juures. Head koostööd kiidab ka kooli direktor Kaare Martinfeld, kes on nii kokkade kui ka ülejäänud köögipersonaliga väga rahul: „Meil on näiteks imearmas saalitöötaja, kes alati naeratab, suhtleb ja soovib igal reedel ilusat nädalavahetust.

Lisaks tavapärasele koolilõunale tegutseb sööklas veel ka puhvet ja sööma on oodatud kõik inimesed tänavalt. Pakutakse päevapraadi ja mitmeid teisi toite, alustades ahjulihast, lõpetades lõhega. Puhvetis on müügil puuviljad, võileivad ja muud magusad snäkid. Kui tunnis juhtub vihik ootamatult täis või pastakas tühjaks saama, siis needki asjad saab õpilane endale kiirelt puhvetist soetada.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD