Menu

.      

Eurosaadik Ivari Padar Andrus Ansipi tagasiastumise kohta: „Oli ka aeg.”

Ivari kodutalu hoov on nagu segasummasuvila, seal leiab kõiksugu vanavara alates vanast bensiinitankurist  kuni veoauto, kaljavaadi ja supikatlani. Foto: ANDREI JAVNAŠANEurosaadik Ivari Padar võttis Võrumaa Teataja vastu veebruari lõpus oma Navi küla Koroli talu kodus ja ütles päevakajalist peaministri tagasiastumise teemat kommenteerides, et „oli ka aeg”.

Ivari võtab istet mugavalt tugitoolis istet ja küsib, kas sigarilõhna pole tunda. Ta oli enda jutu järgi eelmisel õhtul sigarit pahvinud – see halb harjumus on talle jäänud põllumajandusministeeriumi aegadest, kus tekkis – tema enda väitel – „sõpruskond solidaarsusest Kuuba põllumajandusega”. Padari praegune lemmik on Romeo & Juliet nr 1, odavama klassi sigar, mida on saada näiteks Tallinnast Raekoja platsi sigaripoest. Vajadusel on Navi mees ostnud sigareid isegi Võrust Vilja Selverist.

Ivari on tulnud Tallinnast koju oma uue Subaruga, mida ta ise kutsub hellitavalt Samsungiks ja mis vahetas välja tema varasema edeva Range Roveri. Ivari on kodus üksi, naine Kristel on jäänud Tallinna. Külalisabieluks Ivari oma kooselu ei nimeta – see on praegune tavaline elu, kus mees käib argipäeviti välismaale tööle. Ajaloolase haridusega Ivari lisab, et juba tema Saaremaa vanaisa käis enne Teist maailmasõda Riiga tööle – sealsesse likööri- ja alkoholivabrikusse. Praegu elavad sellist rändlase elu olude sunnil Eestis tuhanded pered.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD