Menu

.      

Põllumajandusministriks saab Ivari Padar

Ivari Padar FOTO: Võrumaa TeatajaEuroparlamendi saadik Ivari Padar kinnitas BNS-ile, et ta on andnud oma nõusoleku saamaks järgmiseks põllumajandusministriks, samuti on loodav koalitsioon jõudnud tema sõnul kokkuleppele maaelu arengukava riigipoolse omafinantseerimise osas.

"Ma olen esmaspäevase õhtuse seisuga selle nõusoleku andnud," ütles Padar BNS-ile. Ta lisas, et koalitsioon on saavutanud ka kokkuleppe maaelu arengukava riigipoolse omafinantseerimise määra osas.

"Me oleme koalitsiooni läbirääkimistel otsinud võimalike kompromisse ja esmaspäeva õhtuse seisuga on meil kokkulepe olemas. Selle alusel tuleb kaasfinantseerimine sinna 25 ja 15 protsendi vahele, ja mitte väiksemas mahus kui ta oli 2007-2014, kuid täpsemad arvutused on veel ees," sõnas Padar.

"Maaelu arengukava arutelu toimus sellel foonil, kus oli selge, et liikmesriikide poolne kaasfinantseerimise miinimum on 25 protsenti. See muutus 12. tunnil ja miinimumääraks sai 15 protsenti. Üheltpoolt on Eesti riigil vastu võetud seisukoht, et kõiki toetuseid rakendatakse miinimumääras, teiselt poolt on selge et 21 kodanikuühendust on kahe aasta jooksul põllumajandusministeeriumis asju arutanud teadmises, et kaasfinantseerimise määr on 25 protsenti," lisas ta.

Tema sõnul on ta Eesti põllumajanduse arengutega kursis ja valmis tööks. "Ma olen siin europarlamendis tegelenud järgmise seitsme aasta finantseerimisasjadega, millest üks oluline osa on põllumajanduse rahastamine. Ühe silmaga olen vaadanud seda ühtset asja ja teise silmaga, kuidas seda saab rakendada Eestis," sõnas Padar.

Loodav koalitsioon Reformierakonnaga võiks Padari hinnangul vähemalt aasta edukalt toimida. Me oleme koalitsiooni läbirääkimistel kokku leppinud eelkõige seda, mis ühte aastat puudutab ja väga dramaatilisi vaidluseid augustis, kui uue riigieelarve tegemiseks läheb ei peaks olema, rääkis ta.

"Samas, mis puudutab põllumajandust, on selge, et ei saa mitte kuidagi teha üheaastaseid otsuseid. Kuni 1. augustini tuleb teha kõik need otsused ära, mis puudutavad üldjoontes seitset aastat. Põllumajanduses tuleb kõike arvestada pikemalt ette. 2021. aastast alates tahame ka süüa saada," rääkis Padar.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD