Menu

.      

Soe Sõmerpalu kool ja kuldkollane kõrvitsapüreesupp

Isuäratav lõuna lapsi ootamas. Maitse oli sama sametine ja hea, nagu pildilt näha. Foto: KADRI NAGELSamal teemal: 24. oktoobri, 14. ja 30. novembri, 17. detsembri 2013, 14. ning 21. jaanuari, 18. veebruari, 4. märtsi, 8. ja 24. aprilli 2014 Võrumaa Teatajas.

KOOLITOIT • Päikselisel päeval kohtun särava Sõmerpalu kooli kohusetäitja Tiia Linnasega. Ei saa mitte mainimata jätta, et ta on väga soe ja sõbralik naine, sest kogu intervjuu ajal on tuju hea ning terve ruum positiivset energiat täis. Selgub veel, et terve koolipere saab üksteisega väga hästi läbi ja kõik toetavad teineteist.

Väike põhikool pöörab tähelepanu söömiskultuurile. Sööklas rääkimine pole keelatud, seda tuleb lihtsalt vaikselt teha. Kasutusel on ka noad, mida mitmes koolisööklas käies pole märganud. Toit on pandud lauale suurtesse kaussidesse, kust iga laps saab endale tõsta just nii palju, kui soovib. Prae juurde pakutakse üldiselt kahte salatit ja joogiks võib juurde valida morsi, piima või vee. Lauad on kaunistatud erinevalt – vastavalt ajale ja meeleolule (kevadiselt, jõulumeeleolus jne).

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD