Menu

.      

Võru linna koolivõrgu ümberkorraldamine

Võru 1. põhikooli tehnoloogiaõpetuse õpetaja Andrei Javnašani fotomontaaž portreefotodest, millel põhikooli pedagoogid ja õpilased (fragment)Võru Linnavolikogu 12.12.2012 otsust nr 46 "Võru linna koolivõrgu ümberkorraldamine". Sellega lõpetakse 1. juulist 2015 Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi ja Võru I põhikooli tegevus ning asutatakse 1. jaanuarist 2015 kaks uut kooli - akadeemiline gümnaasium aadressil Seminari tn 1 ja põhikool aadressil Kooli tn 7.

Projekti kogumaksumus on 5 040 000€ ning omaosaluse 15% katab vastavalt 28.02.2013 kokku-leppele Haridus- ja Teadusministeerium. 7.02.2014 sõlmisid Võru Linnavalitsus, Haridus- ja Teadusministeerium ning Riigi Kinnisvara AS kolmepoolse käsunduslepingu, mille kohaselt on Seminari tn 1 hoone rekonstrueerimis- ja ehitustööde teostamiseks projekteerimise, ehitustööde järelevalve ning hoone sisustamiseks vajalike riigihangete korraldajaks Riigi Kinnisvara AS. Hetkel on projekteerimistööd lõppjärgus ning riigihanked väljakuulutamisel.

Otsuse järgi öeldakse kõik Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi ja Võru I põhikooli töötajate töölepingud üles (toimub koondamine) pärast 2014/2015 õppeaasta lõppu ning neile makstakse hüvitist töötaja ühe kuu keskmise töötasu ulatuses, kokku ligi 142 500 €. Kõik uute loodavate koolide töökohad komplekteeritakse konkursi korras.

Kui konkursi korras valitakse uued koolide juhid, on vajalik nendega töölepingud sõlmida 1. jaanuarist 2015 toimingute teostamiseks koolide käivitamisel. Direktorite ja õppealajuhatajate töötasu kulu 8,5 kuuks on 76 643 €. Gümnaasiumi õpilased alustavad 1. septembrist 2015 õpinguid uuel aadressil, õpetajaskond muutub, klasside koosseisus muudatused puuduvad. Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi põhikooli osa ja Võru I põhikooli õpilased koondatakse ühte hoonesse (Kooli tn 7), õpetajaskond muutub ning mitte kõik õpilased ei saa jätkata endiste õpetajatega tuttavas klassikollektiivis.

Õigusaktidest tuleb koostada uued koolide põhimäärused, õppekavad, vastuvõtu korrad jt kooli tegevust reguleerivad õigusaktid.

Õppimisvõimalus tagatakse kõigile Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi ja Võru I põhikooli õpilastele. Koolide tegevuse lõpetamine ja koolide valduses oleva vara, alaliste, pikaajaliste ja lühiajaliste dokumentide ning arhivaalide üleandmine korraldatakse hiljemalt 1. augustiks 2015. Sealtsaadik on asutatav gümnaasium Võru linna ainus gümnaasium, kus toimub statsionaarne õpe.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD