Menu

Kuidas valida mööbel, mis harmoneerub interjööriga?

  • Kirjutas Sisuturundus

Kodu sisustamine on käsil? Mööbli valimisel pane rõhku selle funktsionaalsusele ja veendu, et mööbel sobiks ülejäänud sisekujundusega. Anname mõned nipid.

Mööbli praktilisus ja stiil peaksid olema tasakaalus

Väikese kodu puhul ole nutikas

Teatavasti on pisikese elamu sisustamine eriti keeruline väljakutse, sest vähestele ruutmeetritele tuleb mahutada kõik eluks vajalik. Õnneks on tänapäeval väikesed kodud moes ning sisustamiseks on loodud palju nutikaid võimalusi:

- Kasuta võimalikult palju integreerimist. Alustades garderoobist, lõpetades integreeritud köögitehnikaga. Väikeses elamus ei püüa integreeritud mööbel pilku ja jätab seeläbi puhtama ja avarama üldpildi.

- Mida rohkem peegleid, seda parem. Teatavasti suurendab peeglipind visuaalselt ruumi ning lisab sellele avarust.

- Diivanvoodi on väikeses kodus lausa hädavajalik. See võimaldab vaatamata üldisele ruumipuudusele mugavalt sõpru ja tuttavaid majutada. Tänapäeva diivanvoodid ei ole enam kaugeltki robustse välimusega, saadaval on ka lahtikäivaid disainerdiivaneid. Erinevad voodid leiad näiteks siit.

- Vannitoas eelista pealtlaetavat pesumasinat, mis hoiab võrreldes eestlaetavaga ruumi kokku.

Leia igale ruumile üks kindel fookus

Foto: Freepik.com

Kui käsil on esimese kodu sisustamine ja mööbli pood on ilusatest asjadest pungil, siis tahaks kindlasti kõike kokku kuhjata. Tegelikult peaks aga igas ruumis panama fookuse ühele disainielemendile või mööblitükile, mis püüab pilku ning ülejäänud interjööri jätma tagasihoidlikuks. Sedasi väldid segadust, mis ei lase kokkuvõttes ühelgi elemendil esile tulla.

Elutoas võid rõhku panna näiteks mõnele suurele maalile, paigaldada kamina või soetada disainersohva. Magamistoa lakke riputa näiteks uhke lühter või vali voodi, mis iseenesest pilku püüab. Söögitoas võid tagasihoidliku söögilaua ümber valida silmapaistvad ja erksamas toonis söögitoolid.

Investeeri kvaliteetsesse mööblisse

Kui igasugused nipsasjad, dekoratsioonid, kardinad ja vaibad võivad olla soodsamast hinnaklassist, sest neid soovime aja jooksul vahetada, siis mööbel peaks olema investeering pikemaks ajaks. Seetõttu on mõistlik panna rõhku mööbli materjalile ja üldisele kvaliteedile ning veenduda, et see kestaks aastaid.

Kindlasti tasub valida täispuidust mööbliesemed – lauad, kapid kummutid, voodid. Täispuidust mööbel on küll üsna kallis, kuid selle eluiga on muude materjalidega võrreldes oluliselt pikem. Samuti näeb täispuidust mööbel välja oluliselt stiilsem ning sobib mis tahes interjööri.

Pehme mööbli puhul on kanga kvaliteet samuti tähtis. Näiteks diivanil veedame pere ja lemmikloomadega väga palju aega. Ebakvaliteetne kanga kulub hõõrdumise tõttu väga kiiresti ning kaotab oma esindusliku välimuse. Kui sa ei soovi diivanit iga aasta välja vahetada, siis investeeri kvaliteetsesse mööblitükki

Hea valgus on õdusa interjööri võti

Foto: Freepik.com

Kodu sisustamisel ei tohiks valgustust kindlasti tagaplaanile jätta. Just hea valgus on see, mis lisab sisekujundusele hubasust ja võimaldab säravamad detailid välja tuua. Planeeri valgustid nii, et need kataksid ära kõik sinu vajadused igas olukorras:

- Tubade lagedesse paigalda reguleeritavad valgustid, mis võimaldavad sättida valgustugevust täpselt nii, kuidas olukord nõuab.

- Lisa ruumidesse kohtvalgusteid, mis võimaldavad mõnusas keskkonnas näiteks raamatut lugeda.

- Kui ruumis on mõni eriline mööbliese või dekoratsioon, siis ei ole liiast ka seda eraldi välja valgustada.

- Kui oled eriti julge disainimeelega, siis võid kasutada ka värvilisi valgusteid, mis lisavad näiteks tagasihoidlikes toonides interjöörile erilist särtsu.

Kodu sisustamine on üheltpoolt keeruline, kuid teisalt äärmiselt põnev protsess! Sisustamisel pea meeles reeglit, et vähem on alati rohkem ning püüa hoida ka läbivalt ühte joont. Mööbli soetamisel investeeri tulevikku ja pane rõhku kvaliteedile. 1a.ee nutipoe mööbli pood pakub sulle kvaliteetset mööblit mõistliku hinnaga, uuri lähemalt!

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD