Menu

.      

Tervisekeskuste pärast läks rabelemiseks

Võru linnavalitsuse kavandatud uue tervisekeskuse eestvaade kesklinna piirkonnas Jüri tn 42 krundil.    Pilt: VÕRU LINNAVALITSUS

TERVISEKESKUSED • Võrumaal läks reedel kõvaks rabelemiseks perearstide tulevaste töökohtade – tervisekeskuste pärast, milleks on Euroopa Liidust ette nähtud eelolevaks eelarveperioodiks ligi 2 miljonit eurot. Sellest rahast ligi 800 000 eurot on mõeldud Võru linna tervisekeskuse rajamiseks ja ligi 1,2 miljonit maakonna tervisekeskuste rajamiseks. Eriti tihe on kiskumine Võru linnas, kus lisaks ASile Lõuna-Eesti Haigla soovib tervisekeskust rajada Võru linnavalitsus.

Kui Põlvamaal soovitakse tervisekeskused rajada Põlva haigla juurde ning Räpinasse, Valgamaal Valka, Otepääle ja Tõrva, siis Võrumaal pretendeerivad tervisekeskustele lisaks Võrule veel Antsla, Rõuge ning Vastseliina. Kehtivate nõuete kohaselt peab iga tervisekeskuse juures olema vähemalt kolm perearstikohta.

Praegu siseministeeriumis valminud kava järgi asuvad tervisekeskused tulevikus Võrus ja Antslas ning filiaalid Rõuges, Vastseliinas ja Mõnistes. Tervisekeskused sisaldavad endas paikset perearsti, ämmaemanda ja füsioteraapia teenust, filiaalides asuvad arsti vastuvõtukabinetid.

Reedel haigla juures toimunud sotsiaalministeeriumi infopäeval käis Võru linnapea Anti Allas välja uue ettepaneku Võru linna tervisekeskuse jaoks, mis paikneks kesklinnas Jüri tänava ääres endise vene kooli, praeguse täiskasvanute gümnaasiumi krundil aadressil Jüri tn 42. See jääb Jüri ja Petseri tänava nurgale. Hoone on planeeritud kahekorruseliseks ja selle üldpind on 2400 m2. Hoone hoovi on planeeritud kokku 60 parkimiskohta...

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD