Menu

.      

Võrukate kaevuvesi saab üle mõõdetud ja kaalutud

  • Kirjutas Sten Sang

Terviseamet asub sügisel võrukate salv- ja puurkaevuvett testima, et elanike tervis hoitud ja kaitstud saaks. Foto: STEN SANG

Terviseamet korraldab augustis ja septembris Läänemaa ja Võrumaa kaevudes sihtuuringu „Erakaevude joogivee kvaliteet”. Uuringu eesmärgiks on saada ülevaade joogivee kvaliteedist Võrumaa erakaevudes ja eraveevärkides, kus ei ole veeanalüüse tehtud ja puuduvad andmed joogivee kvaliteedi kohta.

Amet hoiab silma peal

Terviseameti Lõuna regiooniaalosakonna juhataja Tiia Luht andis teada, et samasuguseid uuringuid on varem tehtud ka teistes maakondades. „Joogivee kvaliteedi ja kontrolli määrus kehtestab joogivee kvaliteedi- ja kontrollinõuded ning joogivee proovide analüüsimeetodid. Eesmärgiks on kaitsta inimese tervist joogivee saastumise kahjulike mõjude eest.” Ta lisas, et määruse nõuded ei laiene isiklikule veevärgile, kust võetakse vett alla kümne kuupmeetri ööpäevas või mida kasutab vähem kui 50 inimest. Välja arvatud juhul, kui joogiveega varustamine on osa ettevõtja majandustegevusest või avalik-õiguslikust tegevusest.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD