Menu

.      

Võru plaanib sügisel alustada Vilja tänava 1,8-miljonisi uuendustöid

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Võru linnavolikogu koguneb neljapäeval erakorralisele istungile, et anda linnavalitsusele luba alustada Vilja tänava 1,8 miljonit eurot maksvate uuendamistöödega veel selle aasta sügisel, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Tegu on seni plaanitust suurema mahuga ja praegu kehtiv eelarve­strateegia ei luba linnal iseseisvalt nii suuri kohustusi võtta.

Vilja tänava ehitustööde käigus remonditakse tänavakate Vabaduse tänavalt Räpina maanteeni. Ühtlasi uuendatakse vee- ja kanalisatsioonitorustikud ning ehitatakse välja sadeveetorustik.

Vilja tänava remondi ja sealsete torustike ehitamise hanke esimese etapi edukaks ühispakkujaks osutus OÜ Aigren ja Taristu Grupp OÜ pakkumus maksumusega 1,83 miljonit eurot, millest Võru lepingu maht on 922 000 eurot.

Käibemaksu ja ettenägematute tööde reserviga on linna lepinguline maht ehitustöödel enam kui 1,1 miljonit eurot. Omanikujärelevalve teenuse hankel osutus edukaks ühispakkuja Estpil OÜ ja Lindvill OÜ.

"Esialgu oli plaanis teha sellel aastal korda vaid Räpina maantee ringteest Vilja tänava kortermajadeni kulgev tänavalõik," rääkis Võru linnapea Anti Allas lehele. Nüüd plaanib linn aga saada veel tänavu uue asfaldi alla lõigu Räpina maanteest Petseri tänava pikenduseni.

Allase sõnul on Vilja tänava uuendamisel tegemist sama mahukate töödega kui Räpina maantee remondil.

"Meil polnud praeguse eelarvestrateegia koostamisel õigeid võrdlusandmeid. Räpina maantee uuendustööde käigus saadud kogemuste põhjal selgus nüüd, millised on praegu tööde tegelikud maksumused," rääkis Allas. "Ühtlasi tahame sel aastal võtta ette suurema tüki, kui alguses plaanisime."

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD