Menu

.      

Võrus avati Kreutzwaldi kooli juures pidulikult välikorvpalliväljak ja võimlemislinnak

  • Kirjutas Kadi Annom

Eile kell 14 avati pidulikult juba 21. augustist aktiivselt kasutuses olnud välikorvpalliväljak ja võimlemislinnak. Foto: AIGAR NAGEL

Eile pärastlõunal avati Võrus ametlikult Kooli tänav 7 paiknev välikorvpalliväljak ja võimlemislinnak, mis on kasutamiseks avatud juba alates 21. augustist.

Tänu uutele võimalustele on nii kooli õpilastel kui ka linnarahval rohkem võimalusi sportimiseks ja endas spordihuvi äratamiseks.

Linnapea Anti Allase sõnul on korvpalliväljaku ja võimlemislinnaku otstarve mitmekülgne. „Hommikul on kasutajateks põhiliselt kooli õpilased, pärast tunde toimuvad korvpalli välitreeningud ning õhtuti on korvpalliväljak ja võimlemislinnak linnarahvale vabalt kasutada,” kirjeldab Allas otstarvet lähemalt. Veel lisab Allas, et mõni aeg tagasi oli välikorvpalliväljaku ning võimlemislinnaku saatus veel lahtine. Vajadus selliste võimaluste järele oli küll suur, kuid muid murekohti, mis reageerimist ning finantsvahendeid vajaksid, on linnas teisigi. Välikorvpalliväljak ja võimlemislinnak läksid kokku maksma 160 227,27 eurot, millest 70 000 eurot on riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna katuseraha ja 50 000 eurot Eesti Keskerakonna katuseraha. Ülejäänud rahastus tuli Võru linna eelarvest.

Üheks oluliseks surverühmaks välikorvpalliväljaku rajamisel oli Parksepa korvpalliklubi, kes ka Võru lastele treeninguid pakub. „Tamula-äärne asfaltplats on olnud pikka aega meile mängimise jaoks, kuid see, mis siin täna valminud on, on ime,” on Parksepa korvpalliklubi esindaja tulemusega rahul.

Esiti vaieldi sõbralikult ka välikorvpalliväljaku asukoha üle. Parksepa korvpalliklubi leidis, et vastne väljak võiks kerkida spordikooli juurde, kus on ka võrkpalliväljakud. Linn oli aga seda meelt, et Kreutzwaldi kooli juures täidab väljak mitut eesmärki ning on seetõttu rohkematele inimestele kasulik. Peale selle oli spordikooli juurde väljaku rajamise murekohaks väljakute vahele kogunev liigne vesi. Mitme asjaolu kokkulangemisel jõuti arusaamale, et õigem koht välikorvpalliväljakule on Kreutzwaldi kooli juures, kus õpilased ajaviiteks palli loopides ehk korvpallipisiku saavad ning treeningutest osa võtma hakkavad.

Välikorvpalliväljak ja jõulinnak on esialgu ööpäev ringi valgustatud ja lahti ning ootab heatahtlikke kasutajaid sportima. „Tegemist on hea ja korraliku asjaga, mis ootab heaperemehelikku kasutamist,” paneb linnapea Anti Allas kõikidele praegustele ja tulevastele väljakul sportijatele südamele.

20 PÄEVA ENIMLOETUD