Menu

.      

Uus sõidueksami kord toob kaasa mitu muudatust

  • Kirjutas Heleri Lakur

OÜ Autosõit Võru sõiduõpetaja Tõnis Kattai leiab, et eksami sooritamisele aitab kaasa suurenenud kohustuslike sõidutundide arv. Foto: AIGAR NAGEL

PABERLEHT > Järgmise aasta 1. veebruarist ootab juhiloa taotlejaid ees mitu muudatust, millega kaasnevad suuremad kulud ja tõuseb kohustuslike sõidutundide arv. Kui käesoleva aasta juunis muutusid osaliselt maanteeameti teooriaeksami kord ja küsimused, siis alates uuest aastast muutub ka sõidueksami kord.

Sõidutundide arv kasvab

Üks, millega õpilane võib arvestada, on see, et autokooli läbimise aeg võib pikeneda. Kui seni pidi autokoolis kohustuslikus korras läbima 22 sõidutundi, siis uuest aastast on kohustuslike sõidutundide arv 30. See tähendab suuremat aja- ja rahakulu ka eksaminandi jaoks. OÜ Autosõit sõiduõpetaja Tõnis Kattai hinnangul on kohustuslike sõidutundide arvu kasv hea lahendus. „Põhjus väga lihtne. 23 tunniga autojuhiks ei saa ja tegelikult on ka 30 tundi vähe. Loomulikult on õpilasi, kes näevad ise kõvasti vaeva ja sõidavad kodus juhendajaga, et rohkem praktikat saada, aga üleüldine praktika näitab seda, et enamik õpilasi ei lõpeta autokooli minimaalsete sõidutundide läbimisega,” selgitab Kattai.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD