Menu

.      

Kaugtöö tegemise trend on tulnud, et jääda

  • Kirjutas Liana Allas

Kuplandi avamise hommik. Foto Tiina Männe

Kuigi kaugtöö tegemise vajadus muutus aktuaalseks eriti 2020. ja 2021. aastal seoses viiruse levikuga, on teemast räägitud juba aastaid. 2010. aasta juulikuu Postimehe majandusküljel tõdeti, et kaugtöökeskused toovad valgekraed maale – ehk siis arenemas on uut sorti moodne maaelu vorm, mis toob küladesse inimesi, kes ei pruugi mitte midagi teada põllumajandusest ega muudest maaeluga seotud ametitest.

Vahepealsetel aastatel on mõtet julgelt edasi arendatud, samuti on arenenud internetivõimalused ja -kiirused ning kaugtööks vajalik tehnika. Uus normaalsus on nähtus, kus töökoht asub näiteks ühel mandril ja töötaja teisel. Tööd tehakse ka Võrumaalt nii Austraalia kui ka USA ettevõtetele, ilma et peaks kuhugi reisima või üldse kodunt lahkuma. Kohta kaugtöö tegemiseks võib vaja minna ka siis, kui kodune õhkkond ei võimalda keskenduda ja rahulikult tööd teha.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD