Menu

.      

President jättis joomakaaslast mõrvata üritanud mehe vanglasse

  • Kirjutas BNS

President Kersti Kaljulaid ei andnud armu oma joomakaaslase mõrvakatse eest 14-aastast vanglakaristust kandvale Madis Pretkele.

Lisaks Pretke taotlusele jättis president rahuldamata veel 21 kurjategija armuandmispalved. Samas vähendas president narkoäri eest seitsmeaastast vangistust kandva Ringo Koppeli karistust kolme aasta võrra. 

1957. aastal sündinud Pretke üritas koos joomakaaslasega 2004. aasta 1. augustil Tartumaal Ülenurme vallas Soinaste külas mõnesaja krooni röövimiseks tappa nendega viina joonud meest.

Kurjategijad nõudsid ohvrilt raha ning kägistasid teda nööriga, samuti lõi Pretke ohvrile puupakuga pähe. Olles veendunud, et nad põhjustasid ohvri surma, lohistasid Pretke ja tema kuriteokaaslane ohvri õue, viskasid ta abihoone põrandas olevasse auku ning kuhjasid talle peale maakive, laudu, liiva ja kaltse.

Tegelikult oli ohver elus ja ootas, kuni kurjategijad lahkusid. Seejärel hüüdis elusalt põrandasse maetud mees naabrinaist appi, kes tuli koos politseiga ning kaevas ta põranda alt välja.

Kohus mõistis Pretkele mõrvakatse eest 14-aastase vangistuse, mida arvestatakse 2005. aasta novembrist.

20 PÄEVA ENIMLOETUD