Menu

.      

Ekspertiis: Kükitaja külas tapetud 16-aastane poiss põles elusalt

  • Kirjutas BNS

Juunikuu lõpus hukkus Tartu vallas Kükitaja külas traagiliselt 16-aastane Kaspar, kes leiti surnuna põlevast majast, kohtuekspertiis tegi kindlaks, et  poiss oli maja süütamise ajal veel elus ning tema surma põhjustas vingumürgitus, kirjutab Postimees.

Veel sama päeva õhtul pidas politsei kinni joobes 21-aastase Eduard Kase ja 22-aastase Rasmus Tilga, kahtlustades neid elumaja süütamises. Juuli alguses võttis kohus 21-aastase Kase mõrvakahtlustusega vahi alla. Tilga suhtes kohaldati elukohast lahkumise keeld.

Mehed ja tapetud poiss olid omavahel tuttavad. Politseile laekus vihjeid, et tüli võis tekkida 60-eurose võla pärast. Kriminaalbüroo politseileitnant Rain Vosman arvas, et tegemist oli meeste omavahelise arveteklaarimisega.

Poiss elas majas koos vanaemaga, kes süütamise ajal askeldas aiamaal ning viga ei saanud. Mõrvapäeval oli hoovis ka vanaproua vend, kelle sõnul oli poissi kodus väga harva näha. Paar talu edasi elavate naabrite sõnul liikus ta kahtlases seltskonnas ja tema käitumine läks järjest probleemsemaks.

Prokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkeviciuse sõnul on kohtuarstlik ekspertiis kindlaks teinud, et poiss oli maja süütamise ajal veel elus. Ta suri põlengu tagajärjel, surma põhjustas vingumürgitus. Sinkevicius ütles, et praegu ei saa kinnitada ega ümber lükata, kas mehed poissi enne maja süütamist peksid ja kas tal oli seetõttu vigastusi, mis ei võimaldanud põgeneda, või kas ta süütamise ajal magas.

Sinkeviciuse sõnul kvalifitseerub kahtlustus praegu mõrva ehk raskeima isikuvastase kuriteona. Millise süüdistuse prokuratuur esitab, selgub siis, kui politsei kõik tõendid kokku kogub ja materjalid edasise menetlusotsuse tegemiseks prokuratuuri saadab.

Enne uurimise lõpule jõudmist ei ole veel võimalik öelda, kuidas teadmine, et poiss elusalt süüdati, menetlust või karistust mõjutab.  

Mõrvakahtlustusega Eduard Kask on varemgi korduvalt vägivallakuritegude eest kriminaalkorras karistatud. Maja süütamise ajal oli ta katseajal.

Sündmuskohal menetlust juhtinud prokuröri Maarja-Liis Sari sõnul tegi olukorra erakordselt traagiliseks asjaolu, et noor inimene oli tapetud julmalt, põletades ta surnuks omaenese kodus. "Õiguslikult on tegemist mõrvaga eriti piinaval ja üldohtlikul viisil," ütles ta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD