Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga üle poolesaja joobes sõidukijuhi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest koguni 51 joobes sõidukijuhti.

Tabatud juhtidest ühel lasub narkouimas sõitmise kahtlus, ülejäänud 50 olid aga rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Teisipäev tõi kaasa kaks rasket liiklusõnnetust, kui Tallinnas ja Viljandis said vigastada auto ette jäänud jalakäijad.

Esimene õnnetus juhtus kella 8.05 ajal Maardus Orumetsa ja Keemikute tänava ristmikul, kus 51-aastane naine sõitis Subaru Legacyga vasakpööret sooritades otsa ülekäigurajal sõiduteed ületanud 42-aastasele naisele.  Kiirabi andis jalakäijale kohapeal esmaabi ja toimetas seejärel koju, teatas siseministeerium BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 18.13 Viljandis C.R.Jakobsoni tänav 21 maja juures fooridega reguleeritud ristmikul, kus kaubik Fiat Ducato, mida juhtis 49-aastane mees, sooritas ristmikul foori rohelise tule ajal vasakpööret ja põrkas kokku reguleeritud ülekäigurajal foori rohelise tulega teed ületanud 74-aastase naisega. Jalakäija sai vigastada ja kiirabi viis ta Viljandi Haiglasse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD