Menu

.      

Tiit Madisson palavast Andaluusiast ja muustki, 10. kiri

Loo autor abikaasaga kirjutamas oma eluaseme verandal juttu Võrumaa Teatajale.   Foto: ERAKOGURahvaste paabel. Kogemused poe taga (jätk)

 

EESTLANE VÄLISMAAL  • Kui jätkata juttu rahvuste teemal, siis peab mainima, et mingi küsitluse järgi suhtub 40 protsenti hispaanlastest võõrastesse umbusuga. Keda võõraste all silmas peetakse, see küsitluse järgi ei selgunud. Ilmselt mitte euroliidu kodanikke, kel on siin ju peaaegu samad õigused nagu põlisrahval.


Mustanahalised illegaalid

Neid päris võõraid, poliitkorrektselt väljendades mustanahalisi on rannarajoonis parvedena. Lääne-Aafrika riikidest illegaalidena saabunud kauplevad igasugu Hiina salakaubaga (kotid, prillid, heliplaadid, kellad jmt). Sama kauba võib mõnest kahe või ühe euro poest saada tunduvalt odavamalt, kuid mõned britid ostavad ja uurivad huviga neegrite pakutavat kaupa. Olgu lisatud, et nii Benalmadena kui ka naaberrandade hotellides ei peatu kaugeltki mitte kõrgklassi esindajad, vaid peamiselt külastavad neid töölisklassi ja ametnikkonna esindajad ning muidugi ka pensionärid.

20 PÄEVA ENIMLOETUD