Menu

.      

Tiit Madisson on elu sidunud Hispaaniaga ja valmistab ette elulooraamatut

Vabadusvõitleja Tiit Madisson Kambjas oma sõbra Heiki Kortspärna kodumaja köögis intervjuud andmas.    Foto: Võrumaa TeatajaAjame Tiit Madissoniga juttu novembrikuu lõpupäevadel Kambjas, Tiidu sõbra, kirjanik Heiki Kortspärna kodumaja köögis. Kortspärn on tuntud, kuna pani oma talu maadele püsti kaheksa meetri kõrguse mälestusmärgi Eesti vabadussõjalastele.
Aastapäevad tagasi oli Võrumaa Teataja veergudel võimalik kaasa elada järjejutule Madissoni kogemuste kohta uuest elukohast – Hispaania lõunarannikust. Nüüd oli Madisson Eestis käimas, raamatu kirjastamise asja ajamas ning sellega seoses oli võimalus teda näost näkku näha ja intervjueerida. Madisson on oma elu sidunud Hispaaniaga ja laseb surres tuha visata Vahemerre.
Järgneb intervjuu vabadusvõitleja Tiit Madissoniga.

Olete Eestis käimas, millega seoses?

Tiit Madisson: Mul valmis üks raamat. Olen ühiskondlikust tegevusest eemale jäänud juba kolm aastat tagasi ja mul oli ühe suure kirjastusega kokkulepe, et teen oma eluraamatu – mälestusraamatu. Raamat sai valmis ja ma tulin siia avaldamise asjus, aga nüüd juhtus selline apsakas, et nad lugesid selle raamatu läbi ja ütlesid, et ei, meie ei julge seda raamatut avaldada. Et kaevatakse kohtusse. No aga mul on lootus, et saan selle teise kirjastusega välja anda.

Millest see raamat räägib?

T. M.: See ongi mälestusraamat, algab peale lapsepõlvest ja lisaks kõik minu seiklused ja elud ning mis iganes. Nimi on „Tormisel teel”.

 

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD