Menu

.      

Tasuta õigusabi saamiseks ei tohi sissetulek ületada 1700 eurot

  • Kirjutas BNS

Kui seni kvalifitseerusid riigi toel õigusabile kuni 1,5-kordset Eesti keskmist palka ehk kuni 2095,5 eurot teenivad inimesed, siis alates kolmapäevast kvalifitseeruvad riigi toel tasuta ning soodustingimustel õigusabile kuni 1700-eurost brutokuutasu teenivad Eestimaal elavad inimesed.

Eesti Õigusbüroo kaasasutaja Erki Pisukese sõnul on olulisem alandatud sissetuleku piirmäärast asjaolu, et inimeste seas populaarseks ja vajalikuks osutunud teenusega saab jätkata. “Meie kolme aasta pikkune kogemus näitab selgelt, et turu keskmine õigusabi hind on paljudele inimestele üle jõu käiv ning riigi toel osutatav õigusabiteenus on neile väga oluline ja tihti ka ainus päästerõngas muredest vabanemiseks," rääkis Pisuke. 

"Meie 45 juristi üle Eesti abistavad igas kuus kuni tuhandet abivajajat ning tagasiside on teenusele olnud väga hea - teenusega on rahul 90 protsenti klientidest ning 92 protsenti soovitaksid meie teenust sõbrale. Kindlasti võivad osad siiani abi saanud kliendid sissetuleku määra alandamise tõttu riigi abist ilma jääda, neil inimestel on ühe kättesaadava alternatiivina edaspidi võimalik pöörduda Eesti Õigusbüroo meeskonna poolt loodud õigusabiplatvormi HUGO.legal poole, kus õigusabiteenuste hinnad on tänu nutikatele lahendustele turu keskmisest kordades soodsamad. Usutavasti jääb enamiku Eesti Õigusbüroo klientuuri sissetulek aga siiski langetatud piirmäära sisse, mistõttu teenus on kõigi eelduste kohaselt ka sel aastal jätkuvalt populaarne. Oluline on see, et ministeerium pikendab selle projekti kestvust aasta võrra ning seega saame riigi toel abistada veel tuhandeid inimesi,” lisas Pisuke.

Eesti Õigusbüroo juristid on justiitsministeeriumiga sõlmitud lepingu alusel abistanud juba 24 000 inimest. Kõige rohkem on inimesi abistatud perekonnaõigusega seonduvates küsimustes ning napilt samapalju on lahendatud ka võlaõigusega seonduvaid probleeme. Lisaks on paljud inimeste pöördumised olnud seotud tööõigusega, pärimisõigusega, asjaõigusega ning täitemenetlusega.



Õigusabi jagatakse põhimõttel 2+3+10, kus kaks esimest tundi on tasuta, järgmise kolme tunni eest tuleb tasuda 20 eurot tunnis ning mahukamate kaasuste puhul saab veel 10 tundi õigusabi hinnaga 40 eurot tund. Õigusabi saamiseks tuleb sõlmida aasta lõpuni kehtiv kliendileping ning tasuda ühekordne omavastutus summas viis eurot. Juristi juurde saab aja broneerida aadressil www.juristaitab.ee, läbi Eesti Õigusbüroo facebooki messengeri või telefonile 6 880 400 helistades. 

Eesti Õigusbürool on 45 juristi ning 15 nõustamiskohta üle Eesti, lisaks kohapealsele nõustamisele on võimalik abi saada ka interneti või telefoni vahendusel. Meie kogemus näitab, et keskmine nõustamise aeg jääb kahe tunni piiresse, mis tähendab, et inimesel tuleb enda mure lahendamise eest tasuda üksnes viis eurot.

20 PÄEVA ENIMLOETUD