Menu

.      

Täna on viimane päev vastata maakonnaplaneeringu 2030+ teemal esitatud küsimuste lahenduse sobivuse kohta

Kui Vene ajal tehti heakorralaupäevakuid, siis nüüd tehakse talguid. Paljudel on meeles, kes kirjutasid projekte, et saada raha külakiige püstitamiseks. Nüüd kirjutavad need inimesed uusi projekte. Kes oleks pidanud kiikesid hooldama? Kes peaks ohtlikud kiiged ära koristama? Las projektiinimesed ehk libakülaarendajad kirjutavad projekti, kui palju oleks tarvis raha eelmise projekti varemete likvideerimiseks.  Kas keegi on analüüsinud, kui palju edendasid kiigeprojektid külaelu ja kui palju kulus kiikedele maksumaksjate raha? Sel kevadel peaks selguma, kui palju on Võrumaal MTÜsid.            Foto: ANDREI JAVNAŠAN

• Maakonnaplaneeringu arutelul said kohalolnud teada, et kaitseministeerium teeb rätsepatööd •

TULEVIKUPLAAN • Möödunud nädalal toimunud Võru maakonnaplaneeringu 2030+ arutelul vastati paarile tosinale planeeringu kohta esitatud küsimusele. Täna, 31. märtsil on viimane võimalus saata planeeringus üles kerkinud küsimus-tele oma seisukoht, kas ollakse nõus esitatud küsimuse lahendusega.

Avalikul arutelul võttis lõviosa ajast kaitseministeeriumi kehtestatud piiranguvöönd. Lahtirääkimist vajasid ka mõisted. Küsimusi tekitasid planeeringus kasutatud mõisted nagu väärtuslik maastik, väärtuslik põllumajandusmaa ja roheline võrgustik.

Ann Ideoni sõnul pärinevad need mõisted juba aastast 2005 ja väärtuslikuks saab pidada maastikku, mis on maalekolimise argument. Roheline võrgustik on väärtustatud keskkond, kuhu sobib kodurajamisel valida sobivaid materjale hoonete ehitamiseks. Väärtusliku põllumajandusmaa määratlus peaks seadustatama lähiajal.

Taastuvenergias on tuliseks teemaks saanud tuulikud, sest nende püstitamine tuleb kooskõlastada kaitseministeeriumiga. Päikesepaneele võib oma maja katusele, seintele ja õuealale paigaldada vabalt, kuid looduses on piiriks 11kW koguvõimsus ning paneelid ei tohi tekitada häirivaid peegeldusi näiteks naabritele ja liiklejatele.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD